Κόκκορας Κρασάτος
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Ένα πλούσιο πιάτο, ιδανικό για κυριακάτικο γεύμα με φίλους και αγαπημένους!
Συστατικά
-
1.200g κόκκορας
-
100g ντοματοπολτός
-
200g ντομάταφρέσκια
-
2 τεμ. Κρεμμύδιψιλοκομμένα
-
2 κ.γ. πολτός σκόρδου
-
500ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
300ml κόκκινο κρασί
-
1-1,5Kg ζωμός κοτόπουλου ή νερό
-
κεφαλογραβιέρα τριμμένηλίγη
-
μαϊντανόςλίγος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Crispin Σάλτσα με Μελαχρινή Σταφίδα 250g – Πριγκίπισσα Σταφίδα
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
Κτήμα Νικολάου Νεμέα Ερυθρός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Σκόρδο Ψιλοκομμένο 200g – Amvrosia Gourmet
Κρασογραβιέρα Παλαιωμένη 3 Μηνών 125g – Bliss Point
Tips
Συνοδεύουμε τον κόκκορα με ένα φαρδύ ζυμαρικό, για να συγκρατήσει την πλούσια σάλτσα, όπως είναι π.χ. τα μακεδονίτικα Πέτουρα με Αυγά & Γάλα 500g – Αγροζύμη ή οι Παπαρδέλες 500g – Η Ανδρίτσαινα.
Συνοδευτικό ποτό
Η πλούσια σάλτσα θα ταιριάξει μοναδικά με το Κτήμα Νικολάου Νεμέα Ερυθρός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τον κόκορα, τον κόβουμε σε μερίδες και τον αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον κόκορα, αφού πρώτα τον έχουμε σοτάρει με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και μαϊντανό.
Συστατικά
1.200g κόκκορας | |
100g ντοματοπολτός | |
200g ντομάτα | |
2 τεμ. Κρεμμύδι | |
2 κ.γ. πολτός σκόρδου | |
500ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
300ml κόκκινο κρασί | |
1-1,5Kg ζωμός κοτόπουλου ή νερό | |
κεφαλογραβιέρα τριμμένη | |
μαϊντανός | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |