Σπιτική Πίτσα με Σπανάκι και Απάκι
akros food
Το κρητικό απάκι χαρίζει γευστική ένταση σε αυτή την «πράσινη» πίτσα.
Συστατικά
-
Για τη ζύμη
-
800γρ. αλεύρι σκληρό
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
400ml νερό χλιαρό
-
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
Για τη γέμιση
-
1 φλυτζάνι κρασότυροςτριμμένος
-
1 φλυτζάνι κατσικίσιο κρεμώδες τυρί
-
100 γρ. απάκικομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2 φλυτζάνια σπανάκιζεματισμένο
-
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
λίγο ανθό αλατιού
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Απάκι Χοιρινό Καπνιστό – Κτήμα Βαβουράκη
Σκόρδο Ψιλοκομμένο – Amvrosia Gourmet
Kalamata | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ| Olymp
Ανθός Αλατιού – Amvrosia Gourmet
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Μία παγωμένη μπύρα είναι ιδανική για αυτή την κατά τα άλλα «πράσινη» πίτσα με τη γευστική πολυπλοκότητα που της χαρίζει ο κρητικός κρασότυρος και το κρητικό απάκι.
Για τη ζύμη, αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μαγιά. Στο κέντρο σχηματίζουμε μία λακούβα και ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι ομοιογενές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με το σκόρδο και το αλάτι.
Σε μία επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε λίγο αλεύρι, αδειάζουμε επάνω το ζυμάρι και με ένα πλάστη ανοίγουμε το φύλλο ζύμης στο πάχος που θέλουμε.
Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι το μίγμα τυριών, σκορπάμε ομοιόμορφα το ζεματισμένο σπανάκι και τοποθετούμε τις φέτες από το απάκι. Ραντίζουμε την πίτσα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Συστατικά
Για τη ζύμη |
|
800γρ. αλεύρι σκληρό | |
2 φακελάκια ξηρή μαγιά | |
400ml νερό χλιαρό | |
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
Για τη γέμιση |
|
1 φλυτζάνι κρασότυρος | |
1 φλυτζάνι κατσικίσιο κρεμώδες τυρί | |
100 γρ. απάκι | |
1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο | |
2 φλυτζάνια σπανάκι | |
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
λίγο ανθό αλατιού |