fbpx
0 0
Σπιτική Πίτσα με Σπανάκι και Απάκι

Σπιτική Πίτσα με Σπανάκι και Απάκι

akros food

Το κρητικό απάκι χαρίζει γευστική ένταση σε αυτή την «πράσινη» πίτσα.

Συστατικά

  • Για τη ζύμη

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Απάκι Χοιρινό Καπνιστό – Κτήμα Βαβουράκη
Σκόρδο Ψιλοκομμένο – Amvrosia Gourmet
Kalamata | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ| Olymp
Ανθός Αλατιού – Amvrosia Gourmet

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Μία παγωμένη μπύρα είναι ιδανική για αυτή την κατά τα άλλα «πράσινη» πίτσα με τη γευστική πολυπλοκότητα που της χαρίζει ο κρητικός κρασότυρος και το κρητικό απάκι.

(Visited 1.274 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Για τη ζύμη, αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μαγιά. Στο κέντρο σχηματίζουμε μία λακούβα και ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι ομοιογενές. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με το σκόρδο και το αλάτι.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μία επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε λίγο αλεύρι, αδειάζουμε επάνω το ζυμάρι και με ένα πλάστη ανοίγουμε το φύλλο ζύμης στο πάχος που θέλουμε.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι το μίγμα τυριών, σκορπάμε ομοιόμορφα το ζεματισμένο σπανάκι και τοποθετούμε τις φέτες από το απάκι. Ραντίζουμε την πίτσα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Πράσινη Σαλάτα με dressing μελιού | akros blog
προηγούμενο
Πράσινη Σαλάτα με Dressing Μελιού
επόμενο
Μανιταροπιτάκια
  • 1.274 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Δύσκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Για τη ζύμη
800γρ. αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
400ml νερό χλιαρό
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 φλυτζάνι κρασότυρος τριμμένος
1 φλυτζάνι κατσικίσιο κρεμώδες τυρί
100 γρ. απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια σπανάκι ζεματισμένο
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο ανθό αλατιού
Πράσινη Σαλάτα με dressing μελιού | akros blog
προηγούμενο
Πράσινη Σαλάτα με Dressing Μελιού
επόμενο
Μανιταροπιτάκια