Στριφτάρια με Μανιτάρια, Κρητικό Αθόγαλο & Λαχανικά
Μανιτάρια Δίρφυς
Μία εύκολη συνταγή με πολύχρωμα στριφτάρια, που το σχήμα τους θα συγκρατήσει τη σάλτσα, φρέσκα λαχανικά για χρώμα στο πιάτο και αποξηραμένα ελληνικά μανιτάρια για ασύγκριτη γεύση.
Συστατικά
-
500γρ. στριφτάρια
-
30γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
-
30γρ. μανιτάρια του δάσουςαποξηραμένα
-
100γρ. λιαστά ντοματίνιακομμένα σε λωρίδες
-
100γρ. κρητικό αθόγαλο (κρέμα γάλακτος)
-
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
λίγη τριμμένη γραβιέρα Νάξου
-
2 φλ. λαχανικά(καρότο, κίτρινη και κόκκινη πιπεριά), κομμένα σε κύβους
-
1 τεμ. Κρεμμύδιψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. λευκό κρασί
-
1/2 φλ. μαϊντανόςψιλοκομμένος
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Στριφτάρια Λαχανικών με Τομάτα, Καρότο & Σπανάκι 360g – Dolopia
Βασιλομανίταρα (Porcini) Αποξ. 30g – Μανιτάρια Δίρφυς
Ποικιλία του Δάσους Αποξ. 30g – Μανιτάρια Δίρφυς
Αποξηραμένες Τομάτες 200g – Geothermiki Hellas
Nature Blessed Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml Μεταλλικό Δοχείο – Nature Blessed
Σαββατιανό Λευκός 750ml – Οινοποιία Μεγαπάνος
Συνοδευτικό ποτό
Προτείνουμε το Σαββατιανό Λευκός 750ml – Οινοποιία Μεγαπάνος. Το Σαββατιανό, η παραδοσιακή ποικιλία της περιοχής των Μεσογείων, θα «δέσει» υπέροχα με τον γήινο χαρακτήρα των μανιταριών και την ποικιλία των λαχανικών.
Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με χλιαρό, που ίσα-ίσα να τα σκεπάζει, και τα αφήνουμε για μία περίπου ώρα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμένα σε κύβους λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα στραγγίξουμε, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αθόγαλο, τα λιαστά ντοματίνια, τον μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε έτσι, ώστε να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συστατικά
500γρ. στριφτάρια | |
30γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα | |
30γρ. μανιτάρια του δάσους | |
100γρ. λιαστά ντοματίνια | |
100γρ. κρητικό αθόγαλο (κρέμα γάλακτος) | |
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
λίγη τριμμένη γραβιέρα Νάξου | |
2 φλ. λαχανικά | |
1 τεμ. Κρεμμύδι | |
1/2 φλ. λευκό κρασί | |
1/2 φλ. μαϊντανός |