fbpx
0 0
Αλμυρό Cheesecake με Ντοματίνια

Αλμυρό Cheesecake με Ντοματίνια

akros food

Χαρακτηριστικά:

    Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για τον μπουφέ του πάρτυ ή το γιορτινό τραπέζι!

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι και το ελαιόλαδο.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα αλοιφώδες μίγμα.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Παίρνουμε ένα μεγάλο τσέρκι για cheesecake και το βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα. Τοποθετούμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού, πάχους 2-3εκ. περίπου, και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Από πάνω απλώνουμε το μίγμα των τυριών και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 40-45 λεπτά.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Για τα καραμελωμένα ντοματίνια: Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αφαιρούμε το τσέρκι από το cheesecake και περιχύνουμε με τα καραμελωμένα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και σερβίρουμε.

    προηγούμενο
    Χταπόδι Κρασάτο
    επόμενο
    Τάρτα με Κρέμα Μασκαρπόνε & Σύκα
    • 626 Προβολές
    • Μερίδες 10
    • Μεσαίο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    3 τεμ. παξιμάδια κρίθινα θρυμματισμένα
    2 κουτ. σουπ καρύδια χοντροκομμένα
    8-10 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
    3 κουτ. σουπ. ανθότυρο
    3 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό
    2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
    20- 30 τεμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
    2 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
    1 κουτ. γλυκ. μέλι θυμαρίσιο
    1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη καστανή
    2 κουτ. σουπ. βαλσάμικο ξύδι
    προηγούμενο
    Χταπόδι Κρασάτο
    επόμενο
    Τάρτα με Κρέμα Μασκαρπόνε & Σύκα