Αλμυρό Cheesecake με Ντοματίνια
akros food
Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για τον μπουφέ του πάρτυ ή το γιορτινό τραπέζι!
Συστατικά
-
3 τεμ. παξιμάδιακρίθινα θρυμματισμένα
-
2 κουτ. σουπ καρύδιαχοντροκομμένα
-
8-10 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτατριμμένη
-
3 κουτ. σουπ. ανθότυρο
-
3 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό
-
2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτοςχαμηλών λιπαρών
-
20- 30 τεμ. ντοματίνιακομμένα στη μέση
-
2 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη ή θυμάριαποξηραμένο
-
1 κουτ. γλυκ. μέλι θυμαρίσιο
-
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη καστανή
-
2 κουτ. σουπ. βαλσάμικο ξύδι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Ντακουλάκια Χωρίς Αλάτι 400g – Τα Σφακιά
E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Premium – Olive E-LA-WON
Καρύδι – Υγαία
Μέλι Θυμαρίσιο – Dioterra
Βαλσάμικο Ξύδι – Οξοποιία Vattis
Ζάχαρη Demerara ΒΙΟ – Βιοβλαστός
Ρίγανη BIO – Άρωμα Βουνού
Θυμάρι – Άρωμα Βουνού
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι και το ελαιόλαδο.
Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα αλοιφώδες μίγμα.
Παίρνουμε ένα μεγάλο τσέρκι για cheesecake και το βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα. Τοποθετούμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού, πάχους 2-3εκ. περίπου, και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει.
Από πάνω απλώνουμε το μίγμα των τυριών και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 40-45 λεπτά.
Για τα καραμελωμένα ντοματίνια: Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει.
Αφαιρούμε το τσέρκι από το cheesecake και περιχύνουμε με τα καραμελωμένα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και σερβίρουμε.
Συστατικά
3 τεμ. παξιμάδια | |
2 κουτ. σουπ καρύδια | |
8-10 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα | |
3 κουτ. σουπ. ανθότυρο | |
3 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό | |
2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος | |
20- 30 τεμ. ντοματίνια | |
2 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη ή θυμάρι | |
1 κουτ. γλυκ. μέλι θυμαρίσιο | |
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη καστανή | |
2 κουτ. σουπ. βαλσάμικο ξύδι |