Στριφτάρια με Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου
Πεστροφείο Fresko
Η καπνιστή πέστροφα δίνει ξεχωριστό γευστικό χαρακτήρα σε αυτό το ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών.
Συστατικά
-
500g στριφτάρια
-
300g πέστροφα καπνιστή
-
30g ντοματίνια
-
100g κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Φιλέτο Καπνιστής Πέστροφας Καρπενησίου | Fresko
Βίδες | Παραδοσιακά Ζυμαρικά | Η Ανδρίτσαινα
Ανθός Αλατιού | Amvrosia Gourmet
TIPS
1. Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες.
2. Αντί για στριφτάρια ή βιδάκια, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε πέννες, σκιουφιχτά, κοχυλάκια ή ριγκατόνι που επιτρέπουν στην κρεμώδη σάλτσα να εισχωρήσει στις πτυχές τους.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Η έντονη γεύση της καπνιστής πέστροφας και η λιπαρότητα του πιάτου απαιτούν έναν οινικό σύντροφο με ζωηρή οξύτητα και στιβαρό χαρακτήρα, όπως το Ασύρτικο ΠΟΠ Σαντορίνη | Artemis Karamolegos Winery.
Βράζουμε τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να ροζίσει η κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την καπνιστή πέστροφα κομμένη σε κομμάτια, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα ζυμαρικά που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλαράκια φρέσκων μυρωδικών.
Συστατικά
500g στριφτάρια | |
300g πέστροφα καπνιστή | |
30g ντοματίνια | |
100g κρέμα γάλακτος | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |