
Τάρτα με Χόρτα και Καπνιστό Απάκι
Ομάδα σύνταξης akros
Το καπνιστό απάκι, το περίφημο κρητικό αλλαντικό, χαρίζει ένα ρουστίκ τόνο σε αυτή την απλή, εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα.
Συστατικά
-
1 φύλλο ζύμηςγια τάρτες αλμυρές
-
100γρ. απάκικαπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
400γρ. τυρί φέταχονδροτριμμένη
-
100γρ. τυρί Σαν Μιχάλητριμμένο
-
½ κιλό χόρτασπανάκι, ραδίκια, ζωχοί κτλ.
-
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
4τμχ φρέσκα κρεμμυδάκιαψιλοκομμένα
-
3 αυγά φρέσκα
-
λίγο άνηθοψιλοκομμένο
-
λίγο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Απάκι Χοιρινό Καπνιστό | Κτήμα Βαβουράκη
Βιολογική Φέτα ΠΟΠ | Nostos Fresh
Τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου | Bliss Point
Ziro Sitia | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΠΟΠ Σητεία ΒΙΟ
TIPS
Σε αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι, γιατί τα τυριά που χρησιμοποιούμε θα δώσουν την απαιτούμενη αλμυρότητα.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Μία κρητική τσικουδιά, όπως η Τσικουδιά της Οινοποιΐας Μανουσάκη, είναι ο τέλειος συνοδός.
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους και μετά τα κόβουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη φέτα, τον άνιθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και το απάκι, και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Αλείφουμε μία φόρμα για τάρτες με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο ζύμης. Από πάνω στρώνουμε το μίγμα με τα χόρτα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί η τάρτα, την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη σερβίρουμε.
Συστατικά
1 φύλλο ζύμης | |
100γρ. απάκι | |
400γρ. τυρί φέτα | |
100γρ. τυρί Σαν Μιχάλη | |
½ κιλό χόρτα | |
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
4τμχ φρέσκα κρεμμυδάκια | |
3 αυγά φρέσκα | |
λίγο άνηθο | |
λίγο μαύρο πιπέρι |