fbpx
0 0
Τάρτα με Χόρτα και Καπνιστό Απάκι

Τάρτα με Χόρτα και Καπνιστό Απάκι

Ομάδα σύνταξης akros

Το καπνιστό απάκι, το περίφημο κρητικό αλλαντικό, χαρίζει ένα ρουστίκ τόνο σε αυτή την απλή, εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Απάκι Χοιρινό Καπνιστό | Κτήμα Βαβουράκη
Βιολογική Φέτα ΠΟΠ | Nostos Fresh
Τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου | Bliss Point
Ziro Sitia | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΠΟΠ Σητεία ΒΙΟ

TIPS

Σε αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι, γιατί τα τυριά που χρησιμοποιούμε θα δώσουν την απαιτούμενη αλμυρότητα.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Μία κρητική τσικουδιά, όπως η Τσικουδιά της Οινοποιΐας Μανουσάκη, είναι ο τέλειος συνοδός.

(Visited 968 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους και μετά τα κόβουμε.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη φέτα, τον άνιθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και το απάκι, και ανακατεύουμε και πάλι καλά.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αλείφουμε μία φόρμα για τάρτες με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο ζύμης. Από πάνω στρώνουμε το μίγμα με τα χόρτα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθεί η τάρτα, την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη σερβίρουμε.

προηγούμενο
Χορτοφαγική Μαγειρίτσα με Μανιτάρια
επόμενο
Στριφτάρια με Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου
  • 968 Προβολές
  • Μερίδες 8
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 φύλλο ζύμης για τάρτες αλμυρές
100γρ. απάκι καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
400γρ. τυρί φέτα χονδροτριμμένη
100γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
½ κιλό χόρτα σπανάκι, ραδίκια, ζωχοί κτλ.
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4τμχ φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αυγά φρέσκα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μαύρο πιπέρι
προηγούμενο
Χορτοφαγική Μαγειρίτσα με Μανιτάρια
επόμενο
Στριφτάρια με Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου