fbpx
0 0
Τάρτα Μήλου με Τραγανό Κραμπλ

Τάρτα Μήλου με Τραγανό Κραμπλ

Ομάδα σύνταξης akros

Μία απολαυστική τάρτα μήλου με πλούσια γέμιση και τραγανή επικάλυψη!

Συστατικά

  • Για το κραμπλ

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Αλεύρι Σιταριού Λευκό Τ550 | Βιολογικό Αλεύρι Χωρίς Αλάτι | Bauckhof
Ζάχαρη Demerara ΒΙΟ | Σκούρα Ακατέργαστη από Ζαχαροκάλαμο | Βιοβλαστός
Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη | GreenBay

TIPS

Αν η τάρτα ροδίσει πολύ γρήγορα από πάνω, τότε μετά τα 20 λεπτά την καλύπτουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο για να μην καεί.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Συνοδεύουμε με ένα γλυκό κρασί, όπως το Μοσχάτος ΠΟΠ Ρίου Πατρών από το Οινοποιείο Παρπαρούση.

(Visited 401 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ και τα ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή με τα χέρια μέχρι να αναμιχθούν και να γίνουν κομμάτια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης: το αλεύρι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε την βάση τάρτας σε μία ταρτιέρα και την πιέζουμε με τα δάχτυλα να στρωθεί καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε τις φέτες μήλου και ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια κραμπλ, ώστε να καλύψουν τα μήλα.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ψήνουμε την τάρτα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμα.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ώστε να σταθεί η γέμιση. Προαιρετικά σερβίρουμε την τάρτα μήλου με μία μπάλα παγωτό βανίλιας ή κανέλας.

προηγούμενο
Πίτσα με Χειροποίητο Λουκάνικο
επόμενο
Μους Σοκολάτας Χωρίς Αυγά
  • 401 Προβολές
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

1 έτοιμη βάση για τάρτα
Για το κραμπλ
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
½ φλυτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους και ελαφρώς λιωμένο
Για τη γέμιση
8 κόκκινα μήλα
3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
½ φλυτζάνι ζάχαρη
2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
προηγούμενο
Πίτσα με Χειροποίητο Λουκάνικο
επόμενο
Μους Σοκολάτας Χωρίς Αυγά