
Τάρτα Μήλου με Τραγανό Κραμπλ
Ομάδα σύνταξης akros
Μία απολαυστική τάρτα μήλου με πλούσια γέμιση και τραγανή επικάλυψη!
Συστατικά
-
1 έτοιμη βάση για τάρτα
-
Για το κραμπλ
-
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
-
½ φλυτζάνι βούτυροκομμένο σε κύβους και ελαφρώς λιωμένο
-
Για τη γέμιση
-
8 κόκκινα μήλα
-
3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
-
½ φλυτζάνι ζάχαρη
-
2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Αλεύρι Σιταριού Λευκό Τ550 | Βιολογικό Αλεύρι Χωρίς Αλάτι | Bauckhof
Ζάχαρη Demerara ΒΙΟ | Σκούρα Ακατέργαστη από Ζαχαροκάλαμο | Βιοβλαστός
Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη | GreenBay
TIPS
Αν η τάρτα ροδίσει πολύ γρήγορα από πάνω, τότε μετά τα 20 λεπτά την καλύπτουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Συνοδεύουμε με ένα γλυκό κρασί, όπως το Μοσχάτος ΠΟΠ Ρίου Πατρών από το Οινοποιείο Παρπαρούση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ και τα ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή με τα χέρια μέχρι να αναμιχθούν και να γίνουν κομμάτια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης: το αλεύρι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε την βάση τάρτας σε μία ταρτιέρα και την πιέζουμε με τα δάχτυλα να στρωθεί καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε τις φέτες μήλου και ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια κραμπλ, ώστε να καλύψουν τα μήλα.
Ψήνουμε την τάρτα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ώστε να σταθεί η γέμιση. Προαιρετικά σερβίρουμε την τάρτα μήλου με μία μπάλα παγωτό βανίλιας ή κανέλας.
Συστατικά
1 έτοιμη βάση για τάρτα | |
Για το κραμπλ |
|
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
1 φλυτζάνι ζάχαρη | |
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη | |
½ φλυτζάνι βούτυρο | |
Για τη γέμιση |
|
8 κόκκινα μήλα | |
3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη | |
½ φλυτζάνι ζάχαρη | |
2 κ. γλ. χυμός λεμονιού |