fbpx
0 0
Λαδένια Φολεγάνδρου

Λαδένια Φολεγάνδρου

Δήμητρα Δεκαβάλα, μαγείρισσα του ξενοδοχείου Vrahos, Καραβοστάσης Φολεγάνδρου

Χαρακτηριστικά:

    Γνήσια γεύση κυκλαδίτικη με χρώμα και άρωμα. Η λαδένια λέγεται ότι είναι η πρώιμη πίτσα που «υιοθετήθηκε» από τους Ενετούς, απλά εκείνοι την επαύξησαν χρησιμοποιώντας τα δικά τους υλικά, αλλαντικά και τυριά.

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Αλεύρι Χωριάτικο BIO 1Kg – Βιοβλαστός
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 250ml – Sotirale Family
    Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός
    Ρίγανη Τριμμένη BIO 40g – Φεραία Γη

    Tips

    Στη λαδένια μπορείτε να βάλετε και κάπαρη, καπαρόφυλλα,  να τη ραντίσετε με ούζο και μπορείτε να βάλετε και λίγο τυράκι τριμμένο.

    Συνοδευτικό ποτό

    Ένα ποτήρι δροσερό Σαββατιανό Λευκός 750ml – Οινοποιία Μεγαπάνος δένει αρμονικά.

    (Visited 348 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Διαλύουμε την μαγιά με λίγο νερό.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι η ζύμη να αποκτήσει υφή λαστιχένια και απαλή τόσο που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Περνάμε με ελαιόλαδο ένα ταψί διαμέτρου 54 εκ. Ανοίγουμε την ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και την βάζουμε στο ταψί που το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Περιχύνουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αραδιάζουμε όλα τα υλικά πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ψήνουμε την λαδένια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βγάζoυμε την λαδένια από το φούρνο και την σερβίρουμε σε κομμάτια.

    προηγούμενο
    Αρωματική Μακαρονάδα με Πέστο Μαϊντανού
    επόμενο
    Αυθεντική Ιταλική Πανακότα
    • 348 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Μεσαίο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    1 ½ φλιτζάνι Νερό
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό
    3-4 τεμ. ώριμες ντομάτες κομμένες σε χονδρές φέτες
    2 τεμ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
    αλάτι θαλασσινό
    φρεσκοτριμμένα πιπέρια
    ρίγανη
    προηγούμενο
    Αρωματική Μακαρονάδα με Πέστο Μαϊντανού
    επόμενο
    Αυθεντική Ιταλική Πανακότα