fbpx
0 0
Αυγά Σκραμπλ με Ντοματίνια και Δυόσμο

Αυγά Σκραμπλ με Ντοματίνια και Δυόσμο

Νανά Γκαμπούρα, Executive Chef «Η κουζίνα της μαμάς ΄Αννας», Σέρβια Κοζάνης

Χαρακτηριστικά:

    Γεύση αγαπημένη και ιδιαίτερα «ανεβαστική», ειδικά για το πρωινό μας, που συνοδεύουμε με φρέσκο προζυμένιο ψωμάκι.

    Συστατικά

    • Για το φινίρισμα

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
    Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός
    Μοσχοκάρυδο Σκόνη BIO 15g – Βιοβλαστός

    Tips

    1. Τα αυγά σκραμπλ τρώγονται ευχάριστα με φρυγανισμένα ψωμάκια.
    2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί φέτα, τουλουμοτύρι και όποιο κρεμώδες τυρί θέλουμε ή ακόμα και κρέμα γάλακτος.

    (Visited 180 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Θερμαίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα αυγά με το τυρί και μετά από 2 λεπτά ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα πιπέρια.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 3 λεπτά ακόμα.
    Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Έτσι τα αυγά αποκτούν βελούδινη υφή.
    Διακοσμούμε κάθε πιάτο με φύλλα φρέσκου βασιλικού και ντοματάκια.

    προηγούμενο
    Σάντουϊτς με Καγιανά και Καπνιστό Ψαρονέφρι
    επόμενο
    Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά Παντζαριού και Κάπαρη
    • 180 Προβολές
    • Μερίδες 1
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη
    προηγούμενο
    Σάντουϊτς με Καγιανά και Καπνιστό Ψαρονέφρι
    επόμενο
    Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά Παντζαριού και Κάπαρη