Αυγά Σκραμπλ με Ντοματίνια και Δυόσμο
Νανά Γκαμπούρα, Executive Chef «Η κουζίνα της μαμάς ΄Αννας», Σέρβια Κοζάνης
Γεύση αγαπημένη και ιδιαίτερα «ανεβαστική», ειδικά για το πρωινό μας, που συνοδεύουμε με φρέσκο προζυμένιο ψωμάκι.
Συστατικά
-
4 αυγά φρέσκα
-
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
3 κ.σ. κρεμώδες τυρί
-
5 τεμ. ντοματάκια τσέρυσε φέτες
-
αλάτι θαλασσινό
-
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
-
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
-
Για το φινίρισμα
-
5 φυλλαράκια δυόσμος φρέσκος
-
4 τεμ. ντοματάκια
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός
Μοσχοκάρυδο Σκόνη BIO 15g – Βιοβλαστός
Tips
1. Τα αυγά σκραμπλ τρώγονται ευχάριστα με φρυγανισμένα ψωμάκια.
2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί φέτα, τουλουμοτύρι και όποιο κρεμώδες τυρί θέλουμε ή ακόμα και κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Θερμαίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα αυγά με το τυρί και μετά από 2 λεπτά ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα πιπέρια.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 3 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
Έτσι τα αυγά αποκτούν βελούδινη υφή.
Διακοσμούμε κάθε πιάτο με φύλλα φρέσκου βασιλικού και ντοματάκια.
Συστατικά
4 αυγά φρέσκα | |
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος | |
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
3 κ.σ. κρεμώδες τυρί | |
5 τεμ. ντοματάκια τσέρυ | |
αλάτι θαλασσινό | |
φρεσκοτριμμένα πιπέρια | |
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο | |
Για το φινίρισμα |
|
5 φυλλαράκια δυόσμος φρέσκος | |
4 τεμ. ντοματάκια |