Georgios Lafazanis Winery

Georgios Lafazanis Winery

Η Εταιρία

Georgios Lafazanis Winery

Μία οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στην οινοποίηση από το 1946!

Στις λοφώδεις πλαγιές της ιστορικής Νεμέας και της ποικιλόμορφης Βοιωτίας εκτείνονται οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της οικογένειας Γεωργίου Λαφαζάνη. Σε αυτούς τους προικισμένους αμπελότοπους καλλιεργούμε με προσωπική φροντίδα και σεβασμό στη φύση μερικές από τις πιο σημαντικές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιού: Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

Παράλληλα με τα δικά μας αμπελοτόπια, έχουμε ισχυρές συνεργασίες -που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά- με επιλεγμένους καλλιεργητές στην Αττική, τη Βοιωτία και την Πελοπόννησο.

Διαχρονικά, αλλά και μοντέρνα, με διαφορετικό στυλ το καθένα, τα κρασιά μας εκφράζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (υψόμετρο, γεωγραφικό προσανατολισμό, μικροκλίμα, σύσταση εδάφους) των διαφορετικών terroirs, από τα οποία προέρχονται, και έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η ιστορία της οικογένειάς μας στην οινοποίηση ξεκινά το 1946. Η αγάπη και το πάθος για το καλό κρασί μάς φέρνει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στην ίδρυση του πρώτου οικογενειακού οινοποιείου στη Μαγούλα Αττικής, μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωγραφική σημασία για την αξιοποίηση του Αττικού, Βοιωτικού και Πελοποννησιακού Αμπελώνα. Στο οινοποιείο μας επενδύουμε συνεχώς σε σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και εφαρμόζουμε Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 22000:2005.

Σήμερα εμείς, η τρίτη γενιά, συνεχίζουμε με ζήλο, αφοσίωση και έμφαση στη λεπτομέρεια την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια ο παππούς μας, Βασίλειος Λαφαζάνης: να δημιουργούμε κρασιά και να χαρίζουμε δυνατές εμπειρίες και συναισθήματα στους οινόφιλους όλου του κόσμου!

Προϊόντα

Φωτογραφίες