fbpx
0 0
Ριζότο με Μανιτάρια του Δάσους

Ριζότο με Μανιτάρια του Δάσους

akros food

Τα άγρια, αποξηραμένα μανιτάρια από τα ελληνικά δάση χαρίζουν συναρπαστικά αρώματα και γήινες γευστικές νότες σε ένα πιάτο υψηλής γαστρονομικής & διατροφικής αξίας.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Ποικιλία του Δάσους Αποξ. 30g – Μανιτάρια Δίρφυς
Βασιλομανίταρα (Porcini) Αποξ. 30g – Μανιτάρια Δίρφυς
Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
Koronis Extra Virgin Olive Oil 750ml – Olymp
Σαββατιανό Λευκός 750ml – Οινοποιία Μεγαπάνος

Tips

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη παρμεζάνα ή Σαν Μιχάλη Σύρου.

Συνοδευτικό ποτό

Η ισορροπημένη οξύτητα και το πλούσιο σώμα του Σαββατιανό Λευκός 750ml – Οινοποιία Μεγαπάνος θα «δέσουν» θαυμάσια με το ριζότο μανιταριών.

(Visited 1.795 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα βαθύ μπολ με ½ λίτρο χλιαρό νερό μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε καλά τα μουλιασμένα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αναμιγνύουμε το νερό από τα μουλιασμένα μανιτάρια με το ζωμό. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζωμό στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε άλλο ένα φλυτζάνι ζωμό και συνεχίζουμε τη διαδικασία κάθε φορά που απορροφάται ο ζωμός από το ρύζι και μέχρι να έχουμε ένα ωραία χυλωμένο ριζότο.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα μανιτάρια και το βούτυρο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

προηγούμενο
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
επόμενο
Γαρίδες με Σάλτσα Εσπεριδοειδών & Μέλι
  • 1.795 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη
προηγούμενο
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
επόμενο
Γαρίδες με Σάλτσα Εσπεριδοειδών & Μέλι