fbpx
0 0
Πέστο Αποξηραμένων Μανιταριών για Ζυμαρικά

Πέστο Αποξηραμένων Μανιταριών για Ζυμαρικά

akros food

Χαρακτηριστικά:

    Μία πρωτότυπη σάλτσα pesto για τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
    Βασιλομανίταρα (Porcini) Αποξ. – Δίρφυς
    Κανθαρέλλες Αποξηραμένες – Δίρφυς
    Λεντινούλα Ολόκληρη Αποξ. – Δίρφυς
    Ποικιλία του Δάσους Αποξ. – Δίρφυς
    Αφυδατωμένο Αγαρικό – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
    Αποξηραμένες Τομάτες Σε Ηλιέλαιο – Geothermiki Hellas
    Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη 12 Μηνών – Bliss Point
    Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας με Λεμόνι – G.E.T.
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – Stalia
    Θυμάρι – Άρωμα Βουνού
    Στριφτάρι με Porcini (Βασιλομανίταρα) – Dolopia

    TIPS
    Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα πέστο μανιταριών:
    1. Πάνω σε μπρουσκέτα
    2. Μέσα σε σάντουϊτς
    3. Σε καναπεδάκια ή κράκερς
    4. Σαν dip
    5. Σε ψητές πατάτες
    6. Σαν γέμιση σε πιτάκια
    7. Σαν βάση για πίτσα

    Αντί για γραβιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Σαν-Μιχάλη Σύρου.

    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
    Ένα παλαιωμένο λευκό, όπως η Διαμαντόπετρα – Οινοποιείο Διαμαντάκης από τις ποικιλίες Βιδιανό και Ασύρτικο, θα ισορροπήσει υπέροχα δίπλα στις έντονες γεύσεις του πιάτου μας.

    (Visited 349 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό, στο οποίο μούλιασαν, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια, τα φιστίκια, το σκόρδο, το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στο μπλέντερ σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, και χτυπάμε τα υλικά έτσι, ώστε να φαίνονται πολύ μικρά κομμάτια.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα σφιχτό μίγμα.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και βράζουμε για 7-8 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το πέστο μανιταριών και λίγο από το νερό που μούλιασαν τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει η σάλτσα παντού.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.

    προηγούμενο
    Κέικ με Μέλι & Καρύδια
    Πράσινη Σαλάτα με dressing μελιού | akros blog
    επόμενο
    Πράσινη Σαλάτα με Dressing Μελιού
    • 349 Προβολές
    • Μερίδες 6
    • Μεσαίο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη
    προηγούμενο
    Κέικ με Μέλι & Καρύδια
    Πράσινη Σαλάτα με dressing μελιού | akros blog
    επόμενο
    Πράσινη Σαλάτα με Dressing Μελιού