Πέστο Αποξηραμένων Μανιταριών για Ζυμαρικά
akros food
Μία πρωτότυπη σάλτσα pesto για τα αγαπημένα μας ζυμαρικά!
Συστατικά
-
30γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
-
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένες
-
30γρ. μανιτάρι λεντινούλα (shiitake) αποξηραμένο
-
30γρ. ποικιλία μανιταριών του δάσους αποξηραμένα
-
25γρ. μανιτάρι αγαρικό αποξηραμένο
-
150γρ. γραβιέρα παλαιωμένη τριμμένη
-
100γρ. φυστίκι κελυφωτό
-
500γρ. ζυμαρικά
-
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2-3 τεμ. λιαστές ντομάτες
-
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
λίγο Αλάτι
-
Πιπέρι
-
μαϊντανός φρέσκοςψιλοκομμένος
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βασιλομανίταρα (Porcini) Αποξ. – Δίρφυς
Κανθαρέλλες Αποξηραμένες – Δίρφυς
Λεντινούλα Ολόκληρη Αποξ. – Δίρφυς
Ποικιλία του Δάσους Αποξ. – Δίρφυς
Αφυδατωμένο Αγαρικό – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
Αποξηραμένες Τομάτες Σε Ηλιέλαιο – Geothermiki Hellas
Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη 12 Μηνών – Bliss Point
Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας με Λεμόνι – G.E.T.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – Stalia
Θυμάρι – Άρωμα Βουνού
Στριφτάρι με Porcini (Βασιλομανίταρα) – Dolopia
TIPS
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα πέστο μανιταριών:
1. Πάνω σε μπρουσκέτα
2. Μέσα σε σάντουϊτς
3. Σε καναπεδάκια ή κράκερς
4. Σαν dip
5. Σε ψητές πατάτες
6. Σαν γέμιση σε πιτάκια
7. Σαν βάση για πίτσα
Αντί για γραβιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Σαν-Μιχάλη Σύρου.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα παλαιωμένο λευκό, όπως η Διαμαντόπετρα – Οινοποιείο Διαμαντάκης από τις ποικιλίες Βιδιανό και Ασύρτικο, θα ισορροπήσει υπέροχα δίπλα στις έντονες γεύσεις του πιάτου μας.
Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό, στο οποίο μούλιασαν, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια, τα φιστίκια, το σκόρδο, το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στο μπλέντερ σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, και χτυπάμε τα υλικά έτσι, ώστε να φαίνονται πολύ μικρά κομμάτια.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα σφιχτό μίγμα.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό και βράζουμε για 7-8 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το πέστο μανιταριών και λίγο από το νερό που μούλιασαν τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.
Συστατικά
30γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα | |
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένες | |
30γρ. μανιτάρι λεντινούλα (shiitake) αποξηραμένο | |
30γρ. ποικιλία μανιταριών του δάσους αποξηραμένα | |
25γρ. μανιτάρι αγαρικό αποξηραμένο | |
150γρ. γραβιέρα παλαιωμένη τριμμένη | |
100γρ. φυστίκι κελυφωτό | |
500γρ. ζυμαρικά | |
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
2-3 τεμ. λιαστές ντομάτες | |
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
λίγο Αλάτι | |
Πιπέρι | |
μαϊντανός φρέσκος |