Σαλάτα με Τραγανά Λαχανικά και Dressing Μελιού
akros food
Μία ιδιαίτερη χειμωνιάτικη σαλάτα με τραγανή υφή και γλυκοπικάντικη γεύση!
Συστατικά
-
½ μπρόκολο ωμόκομμένο σε φουντίτσες
-
½ κουνουπίδι ωμόκομμένο σε φουντίτσες
-
2 καρότακομμένα σε ροδέλες
-
2 κ.σ. φύλλα κρίταμου
-
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
½ φλυτζάνι μέλι θυμαρίσιο
-
½ φλυτζάνι ξίδι λευκό
-
1 κ. γλ. πιπέρι ροζτριμμένο
-
1 κ. γλ. ανθός αλατιού
-
1 κ. σ. μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Κρίταμο Σύρου – Amvrosia Gourmet
Μέλι Θυμαρίσιο – Queenscent
ΕυΔόκιμον | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Ανθός Αλατιού – Amvrosia Gourmet
Οπωρικών Ξύδι με Κυδώνι – Αμαλί Κεράσματα
TIPS
Η συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει πολύ όμορφα με ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα ή μοσχάρι.
Πλένουμε καλά όλα τα ωμά λαχανικά, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους και μετά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο μπλέντερ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και το αλάτι, ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν μία παχύρρευστη σάλτσα.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μία φαρδιά πιατέλα, προσθέτουμε τα φυλλαράκια του κρίταμου και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι και το μαύρο σουσάμι.
Συστατικά
½ μπρόκολο ωμό | |
½ κουνουπίδι ωμό | |
2 καρότα | |
2 κ.σ. φύλλα κρίταμου | |
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
½ φλυτζάνι μέλι θυμαρίσιο | |
½ φλυτζάνι ξίδι λευκό | |
1 κ. γλ. πιπέρι ροζ | |
1 κ. γλ. ανθός αλατιού | |
1 κ. σ. μαύρο σουσάμι |