
Δροσερή Καλοκαιρινή Σαλάτα με Βιδάκια
akros food
Τα πολύχρωμα βιδάκια, ζυμωμένα με λαχανικά από το μποστάνι, εμπνέουν για μια δροσερή, υγιεινή και χορταστική σαλάτα.
Συστατικά
-
500γρ. Βιδες ζυμαρικό
-
100γρ. Λιαστή ντομάτα
-
3 κ.σ. Καπαρη ανθός
-
3 κ.σ. Ελιές Καλαμών
-
3 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Μερικά φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Βιδάκια με 5 Είδη Λαχανικών 500g – Χατζή
Αποξηραμένες Τομάτες Σε Ηλιέλαιο 280g – Geothermiki Hellas
Κάπαρη σε Άλμη 180g – Amvrosia Gourmet
Μιξ Ελιές Πράσινες & Καλαμών Εκπ/νες Σνακ 150g – Olymp
E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 1lt – Olive E-LA-WON
Tips
Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε κάποιο τυρί (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, αρσενικό Νάξου, λαδοτύρι Μυτιλήνης) ή κάποιο αλλαντικό (απάκι Κρήτης, σύγκλινο Μάνης κ.λπ.) κομμένο σε κύβους.
Συνοδευτικό ποτό
Μία ευέλικτη ποικιλία σταφυλιού, όπως το Σαββατιανό, θα δέσει τις διαφορετικές γεύσεις αυτής της σαλάτας μεταξύ τους. Προτείνουμε το Σαββατιανό Άωτον, Λευκός Ξηρός Σαββατιανό (2015) 750ml
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά. Προσέχουμε να μην παραβράσουν, να «κρατάνε». Τα σουρώνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, την κάπαρη και το ελαιόλαδο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τον μαϊντανό και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή.
Συστατικά
500γρ. Βιδες ζυμαρικό | |
100γρ. Λιαστή ντομάτα | |
3 κ.σ. Καπαρη ανθός | |
3 κ.σ. Ελιές Καλαμών | |
3 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο | |
Αλάτι | |
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | |
Μερικά φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού |