fbpx
0 0
Λιγκουΐνι με Λαχανικά και Κρέμα Γραβιέρας

Λιγκουΐνι με Λαχανικά και Κρέμα Γραβιέρας

Αγιολί Restaurant, Θεσσαλονίκη

Χαρακτηριστικά:

    Νόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό πιάτο με χρώμα, φρεσκάδα και αρμονία.

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Λιγκουίνι 500g – Αγροζύμη
    E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 500ml – Olive E-LA-WON
    Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους 25g – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
    Δυόσμος BIO 20g – Αγρόκτημα Ευκαρπία

    Tips

    1. Το άμυλο που περιέχει το νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν βοηθά στο δέσιμο της σάλτσας.
    2. Για μεγαλύτερη νοστιμιά πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί το πιάτο πριν βάλουμε τα ζυμαρικά.

    Συνοδευτικό ποτό

    Ένα δροσερό κρασί από τις ελληνικές ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Ροδίτη «δένει» αρμονικά. Η επιλογή μας Ορεινό Λευκός 750ml – Κτήμα Σπυρόπουλου.

    (Visited 869 times, 3 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τα στραγγίζουμε, κρατώντας 50ml από το νερό τους για τη σάλτσα.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Κόβουμε το κολοκυθάκι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες ή μπαστουνάκια.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βάζουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με νερό για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αφού σοτάρουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια σε ελάχιστο ελαιόλαδο όλα μαζί για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας, τα «σβήνουμε» με το χυμό μοσχολέμονου.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τα αφήνουμε για λίγο και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, την κρέμα γάλακτος, τα 100 γρ. τριμμένης γραβιέρας, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά και αμέσως προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη λαβίδα.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τα σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

    προηγούμενο
    Κριθαρότο Θαλασσινών
    επόμενο
    Αρωματική Μακαρονάδα με Πέστο Μαϊντανού
    • 869 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    800 -1.000 γρ. λιγκουίνι
    250 ml κρέμα γάλακτος
    50 γρ. Καρότο
    50 γρ κολοκυθάκι
    50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
    50 γρ. ποικιλία άγριων μανιταριών
    40 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
    Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    4 γρ. δυόσμος αποξηραμένος ή φρέσκος
    1/2 τεμ. χυμό από μοσχολέμονο
    250 γρ. γραβιέρα
    Αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    προηγούμενο
    Κριθαρότο Θαλασσινών
    επόμενο
    Αρωματική Μακαρονάδα με Πέστο Μαϊντανού