
Σαλάτα Λάχανο με Απάκι και Ξινόμηλο
Ομάδα σύνταξης akros
Η δυνατή γεύση από το καπνιστό απάκι, η δροσιά του ξινόμηλου και η γλύκα από το dressing μελιού δένουν μοναδικά σε αυτή την υπέροχη σαλάτα!
Συστατικά
-
¼ λάχανοψιλοκομμένο
-
1 Καρότοτριμμένο
-
1 μήλο πράσινοκομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 κλωνάρι σέλεριψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές
-
2 κ.σ. καρυδόψιχα
-
40γρ. απάκι
-
Για το dressing
-
5 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. μηλόξιδο
-
1 κ.σ. αλκοολούχο ποτό
-
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές
-
Αλάτι
-
-
Πιπέρι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Απάκι Χοιρινό Καπνιστό | Κτήμα Βαβουράκη
Sotirali BIO Blend |Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ψυχρής Έκθλιψης
Ermionis | Μέλι Αρωματικών Φυτών και Θυμάρι |Μελισσοκομία Μπαϊρακτάρη
With the Mother Βιολογικό Μηλόξυδο | GreenBay
Vatos Emon Προύνα – Μυρωμένη Βάτος
Σταφίδα Σουλτανίνα ΠΓΕ Κρήτης | Αγροποιήματα Δερμιτζάκης
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα ποτήρι λευκό κρασί με έντονο χαρακτήρα, όπως το Βιδιανό Διαμαντανάκης, θα συνοδεύσει υπέροχα τη σαλάτα μας.
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, το καρότο, το μήλο, το σέλερι και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φετούλες και το ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλκοολούχο ποτό, το μέλι και το αλατοπίπερο και δουλεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γαρνίρουμε με τις φετούλες από το απάκι, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.
Συστατικά
¼ λάχανο | |
1 Καρότο | |
1 μήλο πράσινο | |
1 κλωνάρι σέλερι | |
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές | |
2 κ.σ. καρυδόψιχα | |
40γρ. απάκι | |
Για το dressing |
|
5 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. μέλι | |
1 κ.σ. μηλόξιδο | |
1 κ.σ. αλκοολούχο ποτό | |
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |