
Δαμάσκηνα με Καρύδια
Ομάδα σύνταξης akros
Ένα φρουτένιο γλύκισμα που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του!
Συστατικά
-
850g δαμάσκηνα απύρηνα αποξηραμένα
-
250g καρυδόψιχα
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
κανέλλα ολόκληρη
-
γαρίφαλα ολόκληρα
-
250g κρέμα γάλακτος
-
100g αμύγδαλακαθαρισμένα, καβουρδισμένα και τριμμένα
-
Για το σιρόπι
-
2 φλυτζάνια ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι Νερό
-
1 φλυτζάνι του καφέ λικέρ
-
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βιολογικά Δαμάσκηνα Απύρηνα Αζέν Γαλλίας ΠΓΕ | GreenBay
Καρυδόψιχα BIO | Βιοβλαστός
Κανέλα Κεϋλάνης Ξύλο | Βιοβλαστός
Vatos Λικέρ Φρούτα του Δάσους | Μυρωμένη Βάτος
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Συνοδεύουμε με Λικέρ Φρούτα του Δάσους | Μυρωμένη Βάτος σερβιρισμένο με θρυμματισμένο πάγο.
Βράζουμε τα δαμάσκηνα με το ένα φλυτζάνι ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρίφαλα και νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει.
Μόλις τα δαμάσκηνα απορροφήσουν το νερό, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα γεμίζουμε ένα-ένα με την καρυδόψιχα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, το ένα λίγο επάνω στο άλλο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, το δένουμε ελαφρά και περιχύνουμε τα δαμάσκηνα.
Αφού κρυώσουν τα δαμάσκηνα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο αμύγδαλο.
Συστατικά
850g δαμάσκηνα απύρηνα αποξηραμένα | |
250g καρυδόψιχα | |
1 φλυτζάνι ζάχαρη | |
κανέλλα ολόκληρη | |
γαρίφαλα ολόκληρα | |
250g κρέμα γάλακτος | |
100g αμύγδαλα | |
Για το σιρόπι |
|
2 φλυτζάνια ζάχαρη | |
1 φλυτζάνι Νερό | |
1 φλυτζάνι του καφέ λικέρ | |
3 κ.σ. χυμό λεμονιού |