fbpx
1 0
Δαμάσκηνα με Καρύδια

Δαμάσκηνα με Καρύδια

Ομάδα σύνταξης akros

Ένα φρουτένιο γλύκισμα που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του!

Συστατικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Βιολογικά Δαμάσκηνα Απύρηνα Αζέν Γαλλίας ΠΓΕ | GreenBay
Καρυδόψιχα BIO | Βιοβλαστός
Κανέλα Κεϋλάνης Ξύλο | Βιοβλαστός
Vatos Λικέρ Φρούτα του Δάσους | Μυρωμένη Βάτος

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Συνοδεύουμε με Λικέρ Φρούτα του Δάσους | Μυρωμένη Βάτος σερβιρισμένο με θρυμματισμένο πάγο.

(Visited 465 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράζουμε τα δαμάσκηνα με το ένα φλυτζάνι ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρίφαλα και νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μόλις τα δαμάσκηνα απορροφήσουν το νερό, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα γεμίζουμε ένα-ένα με την καρυδόψιχα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, το ένα λίγο επάνω στο άλλο.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, το δένουμε ελαφρά και περιχύνουμε τα δαμάσκηνα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφού κρυώσουν τα δαμάσκηνα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο αμύγδαλο.

προηγούμενο
Σαλάτα Λάχανο με Απάκι και Ξινόμηλο
επόμενο
Κρέμα με Αφρώδες Κρασί
  • 465 Προβολές
  • Μερίδες 8
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
850g δαμάσκηνα απύρηνα αποξηραμένα
250g καρυδόψιχα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
κανέλλα ολόκληρη
γαρίφαλα ολόκληρα
250g κρέμα γάλακτος
100g αμύγδαλα καθαρισμένα, καβουρδισμένα και τριμμένα
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι Νερό
1 φλυτζάνι του καφέ λικέρ
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
προηγούμενο
Σαλάτα Λάχανο με Απάκι και Ξινόμηλο
επόμενο
Κρέμα με Αφρώδες Κρασί