Απολαυστικές Τηγανίτες (Pancakes)
Μικαέλα Μιχαήλ
Τα κλασσικά pancakes (τηγανίτες) γίνονται ευφάνταστες γευστικές δημιουργίες και χαρίζουν μια χαρούμενη νότα στα πρωινά, τα brunch και όχι μόνον …
Συστατικά
-
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κούπες γάλα πλήρεςφρέσκο
-
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
-
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
-
2 τεμ. αυγά φρέσκα
-
1 στικ βανίλια
-
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλιή λικέρ κουμ-κουάτ
-
αλάτι θαλασσινό
-
Για το σερβίρισμα
-
1/2 κούπα μέλι
-
1/2 κούπα πετιμέζι
-
1/2 κούπα γλυκό κουταλιού
-
1/2 κούπα φυστίκια ωμά
-
1/2 κούπα καρύδια ωμά
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Μέλι Θυμαρίσιο 240g – Melicci
ΕυΔόκιμον Ανθόμελο 470g – Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου
Μαρμελάδα Φράουλα με Μέντα & Πιπέρι 260g – Dolopia
Golden Black Πετιμέζι BIO 250ml – Golden Black
Συκόμελο BIO 125g – Askada Farm
Γλυκό Κεράσι με Πικραμύγδαλο 280g – Dolopia
Lazaris Λικέρ Κουμ Κουάτ (Π.Γ.Ε.) 250ml – Lazaris Distillery & Artisan Sweets
Vatos Λικέρ Περγαμόντο 200ml – Μυρωμένη Βάτος
Tips
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αντί για γάλα, κρέμα γάλακτος ή ξινόγαλο.
Σε καθαρό και στεγνό μπολ ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως ο χυλός.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε το χυλό με το κουτάλι ανάλογα αν θέλουμε μικρά ή μεγαλύτερα pancakes.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ειδικά φορμάκια που δίνουν σχήματα.
Aφήνουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα γυρίζουμε προσεκτικά και στην άλλη πλευρά. Θα πρέπει να υπολογίσουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Απλώνουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με διάφορους τρόπους:
1. Περιχύνουμε τις τηγανίτες με μέλι, πετιμέζι ή συκόμελο και γαρνίρουμε με τριμμένα φυστίκια ή καρύδια.
2. Φτιάχνουμε «σαντουιτσάκια» με μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού, κρέμα γάλακτος και φρέσκα φρούτα.
3. Περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας ή σάλτσα φρούτων ενδιάμεσα ή μόνο στη κορυφή.
Συστατικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
2 κούπες γάλα πλήρες | |
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο | |
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική | |
2 τεμ. αυγά φρέσκα | |
1 στικ βανίλια | |
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι | |
αλάτι θαλασσινό | |
Για το σερβίρισμα |
|
1/2 κούπα μέλι | |
1/2 κούπα πετιμέζι | |
1/2 κούπα γλυκό κουταλιού | |
1/2 κούπα φυστίκια ωμά | |
1/2 κούπα καρύδια ωμά |