fbpx
0 0
Τραγανοί Φασολοκεφτέδες

Τραγανοί Φασολοκεφτέδες

Δικότυλον

Τραγανά κεφτεδάκια ζυμωμένα με τα μοναδικά Φασόλια Βανίλιες Φενεού!

Συστατικά

  • Για τους κεφτέδες

  • Για το ντιπ γιαουρτιού

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Δικότυλον Φασόλια Βανίλιες Φενεού ΠΓΕ 500g – Φενέα Γη
Kalamata-Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη-Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ Καλαμάτα-500ml-Olymp
Star Ξύδι Kόκκινο 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)

Συνοδευτικό ποτό

Η τραγανή υφή των φασολοκεφτέδων πάει υπέροχα με μία παγωμένη μπύρα.

(Visited 2.206 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Λιώνουμε είτε με πηρούνι, είτε στο μπλέντερ, ώστε να πολτοποιηθούν.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λιωμένα φασόλια, το κύμινο, αλατοπίπερο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα αβγό.

Βήμα 4
30 λ.
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει, τουλάχιστον μισή ώρα.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.

Βήμα 6
2-3 λ.
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Για το ντιπ γιαουρτιού με κύμινο
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.

προηγούμενο
Κριθαρότο με Σαφράν, Καλοκαιρινά Λαχανικά & Κανθαρέλλες
επόμενο
Δροσερή Σαλάτα με Φασόλια Βανίλιες Φενεού
  • 2.206 Προβολές
  • Μερίδες 45
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
Για τους κεφτέδες
300 γρ. φασόλια βανίλιες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 μαϊντανό ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι κύμινο
1 αυγό
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Για το ντιπ γιαουρτιού
250 γρ. γιαούρτι
1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά ξίδι
1/2 κουταλιά λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
προηγούμενο
Κριθαρότο με Σαφράν, Καλοκαιρινά Λαχανικά & Κανθαρέλλες
επόμενο
Δροσερή Σαλάτα με Φασόλια Βανίλιες Φενεού