Καραβιδομακαρονάδα Υδραίικη
Χριστιάννα Μαυρίδη
Θαλασσινή γευστική δημιουργία, απολαυστική μέσα στην απλότητά της.
Συστατικά
-
8 τεμ. καραβίδεςμεγάλες,φρέσκιες ή κατεψυγμένες
-
500 γρ. λιγκουίνι
-
250 ml σάλτσα ντομάτας
-
2 σκελίδες σκόρδολιωμένες
-
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
αλάτι θαλασσινό
-
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
-
1 ποτήρι Κρασί Λευκό
-
Για το φινίρισμα
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
κυβάκια ντομάτας
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Λιγκουίνι 500g – Αγροζύμη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Family
Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας 700g – Γεννά την Παράδοση
1300 B.C. Λευκός 750ml – Οινοποιείο Κορωνιώτη
Tips
1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο ή τσίπουρο, οπότε το άρωμα θα είναι διαφορετικό.
2. Αντί για λινγκουΐνι μπορούμε να χρησιμοποιήουμε σπαγγέτι, παπαρδέλες ή μακριές χυλοπίτες.
Συνοδευτικό ποτό
Η ισορροπημένη οξύτητα και η αρωματική πολυποκότητα του 1300 B.C. Λευκός 750ml – Οινοποιείο Κορωνιώτη, από την ποικιλία Ασύρτικο, θα αναδείξει απόλυτα την καραβιδομακαρονάδα μας.
Πλένουμε καλά τις καραβίδες και τις κρατάμε ολόκληρες, γιατί γίνονται πιο νόστιμες.
Αν θέλουμε, καθαρίζουμε μερικές και αφήνουμε κάποιες για ντεκόρ. Πάντα καθαρίζουμε και πετάμε το εντεράκι που βρίσκεται στην πλάτη τους.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και σε 2 λεπτά προσθέτουμε τις καραβίδες για να πάρουν άρωμα και γεύση.
«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε για 8 λεπτά, αφού πάρουν μια βράση, γυρίζοντας τις καραβίδες με λαβίδα.
Βάζουμε σε μια πιατέλα τις καραβίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και μόλις βράσουν ώστε να είναι al dente, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντάς τα με λαβίδα για να πάει η σάλτσα παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό από αυτό που βράσαμε τα λιγκουίνι.
Τέλος προσθέτουμε τις καραβίδες. Ανακατεύουμε με τη λαβίδα και πασπαλίζουμε με φρέσκα πιπέρια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας πάνω από τα λιγκουίνι τις καραβίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ολόγυρα γαρνίρουμε με καρεδάκια ντομάτας.
Συστατικά
8 τεμ. καραβίδες | |
500 γρ. λιγκουίνι | |
250 ml σάλτσα ντομάτας | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο | |
αλάτι θαλασσινό | |
φρεσκοτριμμένα πιπέρια | |
1 ποτήρι Κρασί Λευκό | |
Για το φινίρισμα |
|
μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
κυβάκια ντομάτας |