Οινοποιείο Βενετσάνος

Οινοποιείο Βενετσάνος

Η Εταιρία

Το οινοποιείο Βενετσάνος βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι του Αθηνιού με θέα την μαγευτική Καλντέρα της Σαντορίνης. Η οικογένεια Βενετσάνου έχει πολύ μεγάλη παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Αρχικά παρήχθη για το νησί και στη συνέχεια εξήχθη εκτενώς. Χτίστηκε το 1947 από την οικογένεια Βενετσάνου και έγινε το πρώτο βιομηχανικό οινοποιείο στο νησί. Το διακεκριμένο χαρακτηριστικό του είναι ο δομικός σχεδιασμός, ο οποίος χρησιμοποίησε ουσιαστικά τη βαρύτητα, διευκολύνοντας την ενεργειακή απόδοση, σε μια εποχή όπου η πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και άλλες πηγές ενέργειας ήταν πολύ περιορισμένη. Το οινοποιείο κατασκευάστηκε με έναν ασυνήθιστο τρόπο κατασκευασμένο από πάνω και κινείται προς τα κάτω.
Το οινοποιείο Βενετσάνος, το οποίο μπορεί να επισκεφθείτε τώρα, είναι το αποκορύφωμα αυτής της πλούσιας οικογενειακής παράδοσης με τα πρόσφατα ανανεωμένα κτίρια. Η εξαιρετική αρχιτεκτονική δομή συνδυάζεται με την ιστορία ενός από τους σημαντικότερους αμπελουργούς του Αιγαίου. Το οινοποιείο βρίσκεται στην πιο εντυπωσιακή τοποθεσία που προσφέρει απίστευτη θέα πάνω από την καλντέρα και τα ηφαιστειακά νησιά.
Το οινοποιείο σήμερα σας προσφέρει την ευκαιρία να περπατήσετε και να ανακαλύψετε την ιστορία και την παράδοση καθώς και τις νέες τεχνικές παραγωγής κρασιού.

Προϊόντα

Φωτογραφίες