
Αρνίσιο Μπούτι με Πατάτες στη Λαδόκολλα
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Για ένα ωραίο κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια ή με φίλους!
Συστατικά
-
2 τεμ. μπούτι αρνίσιo1 κιλό το καθένα
-
1 kg πατάτες baby
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
150γρ. κεφαλογραβιέρα ρίγανη ή δενδρολίβανο αποξηραμένο
-
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
-
αλάτι χοντρό
-
χυμό λεμόνι
-
3 φύλλα αντικολλητικό χαρτί
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
E-LA-WON Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 1lt – Olive E-LA-WON
Ρίγανη Ελληνική 30g – Greek Horizons
Μείγμα για Αρνί 70g – Greek Horizons
Συνοδευτικό ποτό
Για να ισορροπήσουμε τη λιπαρότητα του κρέατος, προτείνουμε ένα κρασί με έντονη οξύτητα, όπως μία Σαντορίνη Λευκός 750ml – Artemis Karamolegos Winery.
Πλένουμε το κρέας, το αλείφουμε με το χυμό λεμονιού και το μισό ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με το μείγμα αρνιού και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Τις αλείφουμε καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη ή δενδρολίβανο και τις μοιράζουμε γύρω από τα κομμάτια του αρνιού.
Σκορπίζουμε ενδιάμεσα τους κύβους τυριού.
Κλείνουμε καλά με το αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα περιχύνοντάς το με τα υγρά που έχουν μείνει στη λαδόκολλα.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Συστατικά
2 τεμ. μπούτι αρνίσιo | |
1 kg πατάτες baby | |
1 φλ. ελαιόλαδο | |
150γρ. κεφαλογραβιέρα ρίγανη ή δενδρολίβανο αποξηραμένο | |
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι | |
αλάτι χοντρό | |
χυμό λεμόνι | |
3 φύλλα αντικολλητικό χαρτί |