fbpx
0 0
Ρολό Κιμά με Αυγά

Ρολό Κιμά με Αυγά

«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας

Αξιοποιούμε τα αυγά που περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι σε μία συνταγή αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Κιμάς Μοσχαρίσιος Ελιά
Koronis Extra Virgin Olive Oil 750ml – Olymp

Συνοδευτικό ποτό

Merlot Ερυθρός 750ml – Οινοποιείο Παπαγιαννάκου

(Visited 3.222 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα βαθύ μπωλ τοποθετούμε τον κιμά.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε το γάλα και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το μίγμα με τον κιμά, ώστε να σχηματίζει ένα ορθογώνιο. Τοποθετούμε τα βραστά αυγά στο κέντρο του ορθογώνιου, το ένα δίπλα στο άλλο. Τυλίγουμε το ρολό, ανασηκώνοντας τη μία πλευρά και την άλλη και φέρνοντάς τες πάνω από τα αυγά. Με τα χέρια μας πιέζουμε στα πλάγια ώστε να δώσουμε σχήμα στο ρολό και να γίνει ομοιόμορφο.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε κόβοντας το ρολό σε χοντρές φέτες.

προηγούμενο
Πατατοσαλάτα με Κρίταμο & Μουστάρδα
επόμενο
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
  • 3.222 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
800γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
100γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο
2 τεμ. κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. γάλα
1 τεμ. αυγό
1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένο
5 τεμ. αυγο βρασμένο σφιχτά
μπαχάρι τριμμένο
αλάτι ψιλό
μαύρο πιπέρι
προηγούμενο
Πατατοσαλάτα με Κρίταμο & Μουστάρδα
επόμενο
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα