Ρολό Κιμά με Αυγά
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Αξιοποιούμε τα αυγά που περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι σε μία συνταγή αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους!
Συστατικά
-
800γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
100γρ. ψωμί μπαγιάτικομουσκεμένο
-
2 τεμ. κρεμμύδι τριμμένοστον τρίφτη
-
1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. γάλα
-
1 τεμ. αυγό
-
1 κ.σ. δυόσμος φρέσκοςψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. μαϊντανός φρέσκοςψιλοκομμένο
-
5 τεμ. αυγο βρασμένοσφιχτά
-
μπαχάριτριμμένο
-
αλάτι ψιλό
-
μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Κιμάς Μοσχαρίσιος Ελιά
Koronis Extra Virgin Olive Oil 750ml – Olymp
Συνοδευτικό ποτό
Merlot Ερυθρός 750ml – Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Σε ένα βαθύ μπωλ τοποθετούμε τον κιμά.
Ρίχνουμε το γάλα και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το μίγμα με τον κιμά, ώστε να σχηματίζει ένα ορθογώνιο. Τοποθετούμε τα βραστά αυγά στο κέντρο του ορθογώνιου, το ένα δίπλα στο άλλο. Τυλίγουμε το ρολό, ανασηκώνοντας τη μία πλευρά και την άλλη και φέρνοντάς τες πάνω από τα αυγά. Με τα χέρια μας πιέζουμε στα πλάγια ώστε να δώσουμε σχήμα στο ρολό και να γίνει ομοιόμορφο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε κόβοντας το ρολό σε χοντρές φέτες.
Συστατικά
800γρ. μοσχαρίσιος κιμάς | |
100γρ. ψωμί μπαγιάτικο | |
2 τεμ. κρεμμύδι τριμμένο | |
1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. γάλα | |
1 τεμ. αυγό | |
1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος | |
1 κ.σ. μαϊντανός φρέσκος | |
5 τεμ. αυγο βρασμένο | |
μπαχάρι | |
αλάτι ψιλό | |
μαύρο πιπέρι |