Καλοκαιρινή Ντοματόσουπα
akros food
Η επιτομή του comfort food! Η αγαπημένη ντομάτα και το αρωματικό θυμάρι δίνουν καλοκαιρινή διάσταση στο παραδοσιακό ζυμαρικό.
Συστατικά
-
200 γρ. Κριθαράκι
-
300 γρ. χυμός ντομάτας
-
10 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 λίτρο Νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Θυμάριαποξηραμένο
-
2-3 τμχ. παξιμάδια
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Κριθαράκι Μανέστρα 500g – Η Ανδρίτσαινα
Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας 700g – Γεννά την Παράδοση
Θυμάρι 50g – Άρωμα Βουνού
Nature Blessed Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 1lt – Nature Blessed
Μπουκιές Κρίθινες 400g – Τα Σφακιά
TIPS
Προαιρετικά μπορούμε στο σερβίρισμα να προσθέσουμε τυρί, όπως θρυμματισμένη φέτα, τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τριμμένο βολάκι Άνδρου ή μανούρα Σίφνου.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα ζωηρό ροζέ κρασί, όπως το ΕυΔόκιμον Αμπελώνας Βατοπαιδίου Grenache Rouge & Syrah Ροζέ BIO 750ml – Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, θα ταιριάξει με την αρωματική πολυπλοκότητα της καλοκαιρινής ντοματόσουπας.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό μαζί με τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν βράσει το κριθαράκι, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη ντοματόσουπα να σταθεί για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε τη ντοματόσουπα σε βαθιά μπωλ, πασπαλίζοντας με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε με παξιμάδια ή φρυγανισμένο ψωμί.
Συστατικά
200 γρ. Κριθαράκι | |
300 γρ. χυμός ντομάτας | |
10 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 λίτρο Νερό | |
Αλάτι | |
Πιπέρι | |
Θυμάρι | |
2-3 τμχ. παξιμάδια |