fbpx
0 0
Σταφιδωτά Μπισκότα

Σταφιδωτά Μπισκότα

akros food

Χαρακτηριστικά:

    Τα περίφημα κρητικά μπισκότα με μέλι και σταφίδες είναι συνώνυμα με την ευζωική και μακροβιοτική κρητική διατροφή. Το μέλι και οι σταφίδες προσφέρουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Συστατικά

    • Για τη ζύμη

    • Για τη γέμιση

    Οδηγίες

    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Στο ποτηράκι με το τσίπουρο διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ. Στη σόδα διαλύουμε το χυμό πορτοκαλιού.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε το μείγμα τσίπουρου και της σόδας και ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σιγά σιγά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί».

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ την σταφίδα, το αμύγδαλο, το μέλι, το σουσάμι, τα κανελογαρύφαλα μέχρι να γίνει η γέμιση χυμώδης.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Απλώνουμε τη ζύμη στο πάγκο και με πλάστη ανοίγουμε ένα χονδρό φύλλο.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Με κουταλάκι ρίχνουμε την γέμιση στο κέντρο της ζύμης δημιουργώντας μπαστουνάκια.

    Βήμα 9
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Διπλώνουμε την ζύμη και την πλάθουμε ελαφρά με τα δάκτυλά μας ώστε να μείνει η γέμιση στο κέντρο.

    Βήμα 10
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Με κοφτερό μαχαιράκι την κόβουμε σε ρόμβους, για να πάρουν τα σταφιδωτά πιο ωραίο σχήμα.

    Βήμα 11
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τα αραδιάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

    Βήμα 12
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 17 λεπτά.

    Βήμα 13
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε για να μείνουν τραγανά. Τα βάζουμε σε μεταλλικό ή ξύλινο κουτί και τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

    προηγούμενο
    Ρεβιθάδα Φούρνου της Σμύρνης
    επόμενο
    Δροσερό Αναψυκτικό με Λουΐζα & Μέλι
    • 240 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Μεσαίο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    Για τη ζύμη
    200 γρ. ζάχαρη καστανή
    650 ml ελαιόλαδο
    200 ml χυμό πορτοκαλιού
    150ml τσικουδιά
    1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    1 κ.γ. σόδα μαγειρική
    αλεύρι για όλες τις χρήσεις «όσο πάρει»
    Για τη γέμιση
    1 κιλό σταφίδα ανάμικτη
    150 γρ. αμυγδαλόψιχα
    100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
    20γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
    2 κ.σ. κανελογαρύφαλα
    προηγούμενο
    Ρεβιθάδα Φούρνου της Σμύρνης
    επόμενο
    Δροσερό Αναψυκτικό με Λουΐζα & Μέλι