fbpx
0 0
Ριζότο με Κανθαρέλες

Ριζότο με Κανθαρέλες

akros food

Χαρακτηριστικά:

    Οι καλοκαιρινές κανθαρέλες χαρίζουν το φινετσάτο άρωμά τους σε ένα γευστικότατο ριζότο!

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Μουλιάζουμε τις αποξηραμένες κανθαρέλες στο κρασί για 30 λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις κανθαρέλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Μόλις βράσει το ρύζι, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

    προηγούμενο
    Tramonto Cocktail
    επόμενο
    Καλοκαιρινή Ντοματόσουπα
    • 1.563 Προβολές
    • Μερίδες 2
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένες
    100γρ. ρύζι Καρολίνα
    100γρ. γραβιέρα τριμμένη
    2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    1 ποτήρι Κρασί Λευκό
    1 κ.γλ. Θυμάρι αποξηραμένο
    1 τμχ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    ½ λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό
    Αλάτι
    μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    προηγούμενο
    Tramonto Cocktail
    επόμενο
    Καλοκαιρινή Ντοματόσουπα