Γίγαντες Φενεού στο φούρνο με λουκάνικο & πορτοκάλι
akros food
Η γήινη γεύση που έχουν οι γίγαντες από το Φενεό αποκτά πολυπλοκότητα με το λουκάνικο και το πορτοκάλι. Ένα κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο!
Συστατικά
-
300 γρ. γίγαντες γίγαντες
-
240 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
-
1 τεμ. Κρεμμύδιμεγάλο ψιλοκομμένο
-
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
-
2 κουτ. σούπ. πελτέ ντομάτας
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
2 κουτ. γλυκ. πάπρικα
-
2 κουτ. σούπ. Ανιθος
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Δικότυλον Φασόλια Γίγαντες Φενεού 500g – Φενέα Γη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml – Nature Blessed
Λουκάνικο Νωπό, Χειροποίητο, ΒΙΟ με Σταμναγκάθι – Κτήμα Βαβουράκη
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Οι ρουστίκ νότες αυτού του πιάτου θα δέσουν όμορφα με το Αγιωργίτικο – Cabernet Ερυθρός 750ml – Οινοποιείο Παπαγιαννάκου.
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε σε νερό τους γίγαντες. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν, ώστε να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το ντοματάκι κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Όταν οι γίγαντες είναι έτοιμοι, τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ.
Το νερό μέσα στο οποίο βράσαμε τους γίγαντες το κρατάμε. Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το ρίχνουμε μέσα στους γίγαντες. Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ένα ποτήρι του νερού νερό -αυτό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των γιγάντων, τον άνιθο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό για να μην κολλήσει το φαγητό.
Συστατικά
300 γρ. γίγαντες γίγαντες | |
240 γρ. λουκάνικο χωριάτικο | |
1 τεμ. Κρεμμύδι | |
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ | |
2 κουτ. σούπ. πελτέ ντομάτας | |
Αλάτι | |
Πιπέρι | |
ελαιόλαδο | |
2 κουτ. γλυκ. πάπρικα | |
2 κουτ. σούπ. Ανιθος |