fbpx
0 0
Κολοκυθάκια Μαρινάτα

Κολοκυθάκια Μαρινάτα

Ομάδα σύνταξης akros

Ένας πρωτότυπος καλοκαιρινός μεζές!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Oleomania Philosophiae Naturalis |Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με Ισχυρισμό Υγείας| Oleomania
Γραβιέρα Συριανή Παλαιωμένη | Bliss Point
Αποξηραμένα Τοματίνια Cherry Σε Ηλιέλαιο | Geothermiki Hellas
Δυόσμος σε Λάδι | Amvrosia Gourmet
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO | Βιοβλαστός
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

TIPS

1. Αντί για παλαιωμένη γραβιέρα, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε Φέτα θρυμματισμένη σε  χοντρά κομμάτια ή Αρσενικό Νάξου τριμμένο.
2. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε καβουρδισμένο κουκουνάρι.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Ένα δροσερό λευκό κρασί από τη Σαντορίνη, όπως το Ασύρτικο Αθήρι του Κτήματος Σιγάλα, θα ταιριάξει υπέροχα με το μεζέ μας.

(Visited 251 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα: αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού με τις φετούλες κρεμμυδιού.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ξεπλένουμε τα κολοκύθια από το αλάτι, τα στραγγίζουμε καλά, τα απλώνουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη μαρινάτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βγάζουμε την πιατέλα από το ψυγείο, προσθέτουμε το δυόσμο, το τριμμένο τυρί και τις λιαστές ντομάτες και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Πίτα με Βλήτα και Κατσικίσιο Τυρί
επόμενο
Κοτόπουλο με Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ, Λιαστές Ντομάτες και Χοντρό Μακαρόνι
  • 251 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
8 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
8 λιαστές ντομάτες
100g γραβιέρα τριμμένη
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες
1 κουτ. σούπας δυόσμος σε λάδι
½ λεμόνι (το χυμό του)
Αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
προηγούμενο
Πίτα με Βλήτα και Κατσικίσιο Τυρί
επόμενο
Κοτόπουλο με Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ, Λιαστές Ντομάτες και Χοντρό Μακαρόνι