Chateau Miraval

Chateau Miraval

Η Εταιρία

Ο οίκος Chateau Miraval , γεννήθηκε από την συνεργασία του διάσημου ζευγαριού Brad Pit & Angelina Jolie και της θρυλικής οικογένειας οινοποιών Perrin, που παράγουν από το 1909 από τα πιο εκλεκτά κρασιά παγκοσμίως. To Chateau Miraval, είναι μία ιδιωτική κοιλάδα στην αρχαία πόλη της Correns - καλύπτει 800 εκτάρια γης στην καρδιά της Προβηγκίας, στη Ν. Γαλλία. Το μεγαλοπρεπές κάστρο περιβάλλεται από αρχαία δάση, ελαιώνες, αμπελώνες και άφθονη παροχή νερού που σε συνδυασμό με το όμορφο κλίμα της Προβηγκίας χαρακτηρίζεται ως μια μαγευτική όαση. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 350 μέτρων και έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν ηλιόλουστες μέρες και δροσερές νύχτες, φέρνοντας τη φρεσκάδα και την ισορροπία στα κρασιά. Τα αμπέλια, έχουν καλλιεργηθεί με βιολογικό τρόπο για πολλά χρόνια και είναι πιστοποιημένα βιολογικά.

Τα κρασιά εμφιαλώνονται στο οινοποιείο Famille Perrin, όπου έχει εγκατασταθεί η πιο σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης με ποιοτικές παραμέτρους,απαραίτητες- ειδικά για τα ροζέ κρασιά.

Στόχος του οίκου είναι η παραγωγή εξαιρετικών κρασιών με μοναδική γεύση. Ήδη από την πρώτη κιόλας χρονιά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις καταναλωτών και γευσιγνωστών με βαθμολογίες που ξεπερνούν το 89/100. To Chateau Miraval είναι ένα από τα μοναδικά κτήματα στην Προβηγκία που έχει τη δική του ιδιωτική κοιλάδα στην κοινότητα Correns στα βόρεια της Brignoles. Ο αμπελώνας καλύπτει δύο ονομασίες: το Coteaux Varois en Provence (στα βορειοδυτικά) και το Cotes de Provence (στα ανατολικά του κτήματος). Ο αμπελώνας φυτεύεται σε ήπια κλίση (μεταξύ 5% και 9%) σε εδάφη από πηλό και ασβεστόλιθο. Το υπέ-δαφος είναι γνωστό ως Keuper marl.

Προϊόντα

Φωτογραφίες