Zenato

Zenato

Η Εταιρία

Η καρδιά και η ψυχή του ZENATO βρίσκονται στις χιλιάδων ετών παγετωνικές αποθέσεις μεταξύ της Lugana και της Valpolicella στο Veneto, που δημιουργούν εδάφη ιδανικά για αμπελοκαλλιέργεια και δίνουν μοναδικό στιλ στα κρασιά που γεννιούνται εκεί. Οι αμπελώνες καλύπτουν 75 εκτάρια, αποκλειστικά για τις τοπικές ποικιλίες, που δίνουν τα πασίγνωστα Amarone Zenato.

Όλα άρχισαν το 1960, όταν ο Sergio Zenato, γεμάτος από πάθος, φιλοδοξία και ισχυρούς δεσμούς με την γη, επένδυσε, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές στις τοπικές ποικιλίες, για να αποδώσουν κρασιά ύψιστης ποιότητας. Σήμερα η σύζυγός του Carla, μαζί με τα δύο τους τέκνα Alberto και Nadia, συνεχίζουν τις δραστηριότητες του Sergio με τον ίδιο ενθουσιασμό και με ατελείωτη αφοσίωση, καθιστώντας τα εξαιρετικά κρασιά Zenato διάσημα σε τουλάχιστον 60 χώρες.

Κάθε κρασί Zenato είναι ο καρπός της αδιάκοπης δέσμευσης για αριστεία και του απεριόριστου πάθους για το έδαφος και το εκπληκτικό δυναμικό των ποικιλιών. Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια με μεγάλη προσοχή, σύμφωνα με την φυσική στιγμή και την παραδοσιακή γνώση, οι στρεμματικές αποδόσεις διατηρούνται πολύ κάτω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια και το γλεύκος ακολουθεί την κατάλληλη πορεία, ώστε να προωθηθεί η βέλτιστη ζύμωση και στην συνέχεια ο εξευγενισμός και η παλαίωση. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται επίσης και στην επιλογή των μπουκαλιών, στα οποία το κρασί διατηρείται καλύτερα, προκειμένου να παρουσιάσει άθικτη την «ουσία» του, την στιγμή της γευσιγνωσίας του.

Προϊόντα

Φωτογραφίες