Karadimos Family

Karadimos Family

Η Εταιρία

Το κτήμα ξεκίνησε με τις πρώτες φυτεύσεις του το 1998 με ασύρτικο την επόμενη χρονιά προστέθηκαν μαλαγουζιά και sauvignon blanc και το 2000 προστέθηκε το ξινόμαυρο.
Ο Δημήτρης Καραδήμος το 1998 όντας ήδη φυσικός έδωσε κατατακτήριες και πέρασε στο ΤΕΙ Οινολογίας, αποφοιτησε το 2001.
Έκτοτε κατέχει τη θέση του υπεύθυνου οινολόγου του κτήματος και σε συνεργασία με τον άδερφό του Γιάννη Καραδήμο, έμπειρο στην καλλιέργεια της γής, δημιούργησαν το κτήμα ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ.

Aμπελώνας
Τα αμπέλια του κτήματος είναι όλα ορεινά και ιδιόκτητα.
Εκτείνονται στις πλαγιές της Κνημίδας περίπου τέσσερα χλμ. βορειοδυτικά του Μεγαπλατάνου (Αταλάντη).
Πρόκειται για εξηντα πέντε στρέμματα αμπελώνων εκ των οποίων τα τριαντα δύο είναι Μαλαγουζιά, τα δέκα Ξινόμαυρο, έξι Sauvignon Blanc και τα υπόλοιπα Ασύρτικο.
Τα περισσότερα βρίσκονται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Βήσσας.
Η καλλιέργεια στο σύνολό της εξ' αρχής είναι βιολογική (Πιστοποίηση ΒIO HELLAS).
Ο τρύγος ξεκινά αρχές Αυγούστου για τα λευκά και τέλη Αυγούστου για το ξινόμαυρο ενώ προηγείται και πράσινος τρύγος.
 

Προϊόντα

Φωτογραφίες