Κτήμα Κουτσουμπάκη

Κτήμα Κουτσουμπάκη

Η Εταιρία

Δεκαπέντε χρόνια πρίν,το 2001 ο Θεόδωρος Κουτσουμπάκης φύτευσε τον πρώτο αμπελώνα και συνέχισε δημιουργώντας το οικογενιακό οινοποιείο ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΚΗ.

Στη συνέχεια λίγα χρόνια αργότερα ο γιός του Δημήτριος Κουτσουμπάκης με την αρωγή του πατέρα του,αντιπροσωπεύει τη δεύτερη γενιά των οινοπαραγωγών του κτήματος.

Η οινοποίηση γίνεται τόσο απο γηγενείς όσο και απο διεθνείς ποικιλίες αμπέλου αποκλειστικά απο ιδιόκτητους αμπελώνες.
Στο λιτό οινοποιείο τύπου''wine garage'' ακριβώς μέσα στον δυναμικό και χαρισματικό αμπελώνα,παράγονται κρασιά που εκφράζουν τις αρετές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής.
Το έδαφος και το ήπιο κλίμα στην Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής δίνουν στους οίνους όλα τα εκφραστικά στοιχεία των ποικιλιών,τα οποία εκμεταλέυεται άριστα η μέθοδος οινοποίησης.Στόχοι του Κτήματος Κουτσουμπάκη ειναι η άυξηση της φύτευσης των Ελληνικών ποικιλιών και η παραγωγή με νέες γευστικές κατευθύνσεις και προσιτούς οικονομικά οίνους.Οι ποικιλίες του κτήματος είναι: Μαλλαγουζιά,Ασσύρτικο,Αθήρι,Sauvignon blanc,Merlot και Cabernet sauvignon, όλοι οι οίνοι χαρακτηρίζονται ως''προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης Χαλκιδικής''

Φωτογραφίες