Cafe Sante

Cafe Sante

Η Εταιρία

Μέτσοβο, 1954
Ο Μπάρμπα Γιώργης αποφασίζει να αποκαλύψει τα μυστικά του καλού καφέ.  Μυστικά που οι ρίζες τους φτάνουν στις αυλές του Αλή Πασά και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά ως και σήμερα. 
Ταξιδεύοντας 15 ολόκληρες ώρες και αλλάζοντας 3 λεωφορεία της εποχής εκείνης στη γραμμή Μέτσοβο-Αθήνα, είχε την πρώτη επαφή με την ελληνική πρωτεύουσα. 
Κινείται με αποφασιστικότητα, βρίσκει τα κατάλληλα εργαστήρια και παραγγέλνει τις πρώτες μηχανές για το καφεκοπτείο του -ψηστήρι και μύλο κοπής.
 Τρεις μήνες αργότερα, στον κεντρικό δρόμο του Μετσόβου τα υπέροχα αρώματα του καλού καφέ κάνουν τους περαστικούς να στρέφουν το βλέμμα τους προς το μαγαζάκι του Μπάρμπα Γιώργη. Εκεί μέσα, λοιπόν, ο γιος του μαθαίνει τι σημαίνει καλός καφές. Μαθαίνει ότι τα μυστικά του καλού καφέ δεν ξεκινούν από το γνωστό σε όλους... φρεσκοκομμένο καφέ.
 Έχουν να κάνουν με τον πράσινο κόκκο του καφέ πριν από το ψήσιμο και αφορούν την ποικιλία του, το μέγεθός του, το βαθμό υγρασίας του, τον τρόπο μεταφοράς του και το άρωμά του, καθώς και πολλά άλλα πολύ πριν ο καφές ψηθεί. Ολόκληρη σχολή και ειδική τέχνη όμως έχει και το ψήσιμό του.

Αθήνα, 1999
Η απόφαση ελήφθη! Όνειρα, επιθυμίες, απωθημένα και πολλή γνώση «παντρεύτηκαν» στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της νέας μονάδας παραγωγής στην Παιανία Αττικής από τον γιο του.  Ο ελληνικός καφές «Ο μπάρμπα Γιώργης», που δεν θα μπορούσε να έχει πάνω στη συσκευασία του παρά μόνο τη φιγούρα του ίδιου του Μπάρμπα Γιώργη, ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι.

2000
Η εταιρεία CAFE SANTE, πλέον, θέλοντας να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και να παραγάγει περισσότερα προϊόντα, πλασάρει σε ευρεία κυκλοφορία και τον καφέ φίλτρου "Alexander's House".

2002
Παντρεύοντας τη μακρόχρονη ιστορία μας στην παραγωγή καφέ με τη μεγάλη πείρα και τη λειτουργία αντίστοιχων παραγωγικών μονάδων καφέ στη βόρεια Ιταλία, παρασκευάζουμε τον καφέ εσπρέσο "ARRIVATO".

Σήμερα
H εταιρεία καλύπτει τη ζήτηση με ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ παραγωγή και όχι από stock! Η παραγωγή γίνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, με χαρμάνι που ψήνουμε, κόβουμε και συσκευάζουμε με την παραγγελία σας.

Προϊόντα

Φωτογραφίες