Πότε επιστρέφουμε ένα κρασί που ανοίξαμε σε εστιατόριο;
Σίγουρα δεν επιστρέφουμε ένα κρασί επειδή δεν μας αρέσει γευστικά, αλλά όταν έχει πρόβλημα. Η δοκιμή του κρασιού γίνεται στη μύτη με σκοπό να διαπιστώσουμε κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία στο στόμα για επιβεβαίωση. Προβλήματα είναι η οξείδωση και το φέλλωμα, δηλαδή όταν ο φελλός μυρίζει σαν βρεγμένος σκύλος. Τότε το επιστρέφουμε. Εάν το κρασί μυρίζει κλούβιο αυγό, τότε συνεννοούμαστε με τον οινοχόο, το αφήνουμε να αναπνεύσει λίγο, και εάν δεν καθαρίσει, τότε το επιστρέφουμε.
Είναι σημαντικό να έχουμε επικοινωνία με τον οινοχόο και να ζητούμε τη βοήθεια του και πιστέψτε με κανείς δεν πρέπει να δυσανασχετεί όταν ένα κρασί έχει πραγματικό πρόβλημα και επιστρέφεται, ούτε εσείς, ούτε ο οινοχόος, ούτε ο παραγωγός.
(Visited 65 times, 1 visits today)