Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος της μπίρας
Αν και στο μυαλό όλων μας μια παγωμένη μπίρα είναι η απόλυτη απόλαυση του καλοκαιριού καλό θα είναι να θυμόμαστε πως και η μπίρα έχει γευστικά χαρακτηριστικά, όπως και το κρασί, γι’ αυτό θα πρέπει να σερβίρεται στη σωστή θερμοκρασία.
Κάτι που πρέπει σίγουρα να αποφεύγουμε είναι να παγώνουμε το ποτήρι της μπίρας. Το παγωμένο ποτήρι μουδιάζει τα χείλη και τη γλώσσα μας, με αποτέλεσμα να μην νιώθουμε τη γεύση. Καλύτερα είναι πριν σερβίρουμε την μπίρα, να ξεπλύνουμε το ποτήρι με παγωμένο νερό.
Η σωστή θερμοκρασία για να σερβίρουμε μια μπίρα είναι οι 4οC για τις ελαφριές, ξανθές, καλοκαιρινές μπίρες με λεπτό σώμα (lager, pilsner), οι 8οC για τις πιο μεστές μπίρες τύπου IPA, Ale και οι 12οC (θερμοκρασία κελαριού) για τις πιο έντονες μπίρες όπως οι μοναστηριακές.
Ας θυμόμαστε, λοιπόν, πως καλό είναι να πίνουμε τη μπίρα μας κρύα και όχι παγωμένη.