Η σημασία της τυφλής γευσιγνωσίας κρασιών
Η τυφλή γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων γίνεται για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, η απόκρυψη της ταυτότητας του κρασιού μας βοηθά να το αντιμετωπίσουμε χωρίς προκαταλήψεις από την πρότερη γνώση μας με βάση την προϊστορία του οινοποιείου, την ποικιλία ή άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να μας προδιαθέσουν αρνητικά ή θετικά.
Δεύτερον, συγκεντρωνόμαστε περισσότερο στα οινικά χαρακτηριστικά του κρασιού ακόμη και τα πιο μικρά και δυσδιάκριτα, με σκοπό να τα αναγνωρίσουμε και να τα αποκωδικοποιήσουμε. Έτσι, η κρίση μας είναι περισσότερο αντικειμενική και δίκαιη για την προσπάθεια του οινοπαραγωγού.
(Visited 77 times, 1 visits today)