Με τί κρασί να συνδυάσω τα λαδερά μαγειρέματα της ελληνικής κουζίνας;
Γεμιστά, μπριάμ, λαδερά φασολάκια, μπάμιες, μελιτζάνες ιμάμ, γίγαντες στο φούρνο, πατάτες γιαχνί, βλίτα τσιγαριαστά με ντομάτα είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή πιάτα του καλοκαιριού.
Η ελαφρώς όξινη γεύση της ντομάτας και η πληθώρα των γεύσεων και των αρωμάτων των λαχανικών/μυρωδικών απαιτούν ένα κρασί ευέλικτο, που να μπορεί να «αντέξει» τον πολυμορφικό χαρακτήρα αυτών των πιάτων.
Ένα ροζέ κρασί από Αγιωργίτικο ή Ξινόμαυρο σταφύλι, φρέσκο, δροσερό, αρωματικό και ευέλικτο, αποτελεί την ιδανική πρόταση. Η δροσερή οξύτητά του θα ισορροπήσει τη λιπαρότητα των λαδερών, ενώ η αρωματική του ένταση θα δέσει αρμονικά με τα θαυμάσια μυριστικά της ελληνικής φύσης (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, μαϊντανός, δενδρολίβανο, θρούμπι βασιλικός).