Tο σωστό σερβίρισμα του τυριού
Το σερβίρισμα του τυριού σε πλατό τυριών ή σε μεγάλα τραπέζια είναι σημαντικό, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί η γεύση του και η υφή του.
Έτσι, θα πρέπει να σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια ακάλυπτο και όχι ψιλοκομμένο. Όταν το τυρί σερβίρεται ψιλοκομμένο, τότε ξεθυμαίνει και μπαγιατεύει γρηγορότερα. Έτσι δεν φαίνεται ελκυστικό και ξεραίνεται, αλλά το κυριότερο και πιο σημαντικό είναι πως αλλοιώνεται η γεύση του.
Καλό θα είναι λοιπόν να προσφέρεται σε μεγάλα κομμάτια και να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα εργαλεία [μαχαίρια, κόφτες, σπάτουλες, τρίφτες κ.τ.λ.], με τα οποία ο καθένας να κόβει το κομμάτι που επιθυμεί.
(Visited 92 times, 1 visits today)