Σπιτική ζάχαρη με άρωμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας αρωματική ζάχαρη είτε για να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα στα γλυκά μας, είτε για να την αποθηκεύσουμε σε γυάλινο βάζο για μελλοντική χρήση.
Στο multi χτυπάμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή αποξηραμένα κομμάτια από φλούδα πορτοκαλιού με λευκή ή καστανή ζάχαρη. Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να έχουμε μία εξαίσια αρωματική ζάχαρη.
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε:
- Για να γαρνίρουμε σοκολατάκια, κρεμώδη επιδόρπια, trifles.
- Για να γλυκάνουμε και να αρωματίσουμε μπισκότα, κέικ, muffins και πολλά άλλα γλυκά.
- Για να πασπαλίσουμε το χείλος των ποτηριών για τα κοκτέιλ.
- Σαν μια ωραία ιδέα για δώρο με τη δική μας υπογραφή… οπότε διακοσμούμε το βαζάκι που θα το προσφέρουμε αναλόγως.
(Visited 147 times, 1 visits today)