Τα μυστικά για ένα χριστουγεννιάτικο food & wine pairing
Δεκέμβριος…μήνας γιορτών και τα τραπέζια με φίλους και αγαπημένους πολλά και συνεχόμενα. Είναι η περίοδος που το ποιοτικό ελληνικό κρασί έχει την τιμητική του.
Ποιοι είναι όμως οι κατάλληλοι συνδυασμοί για τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα εδέσματα; Σου προτείνουμε να συνδυάσεις:
Τα καναπεδάκια με αυγοτάραχο, πέστροφα ή σολωμό με μία Σαντορίνη παλαιωμένη ή με ένα απόσταγμα
Τις γιορτινές πράσινες σαλάτες που περιέχουν ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και flakes τυριών με μια Μαντινεία βαρέλι ή ένα ροζέ από Ξινόμαυρο
Τη βελουτέ κολοκυθόσουπα με ένα αρωματικό κρασί από Gewürztraminer
Το ριζότο με μαύρη τρούφα με ένα καλά παλαιωμένο ερυθρό
Τη γεμιστή γαλοπούλα με ένα πληθωρικό παλαιωμένο Chardonnay
Το χοιρινό με κυδώνια με μια Νεμέα
Το ψητό αγριογούρουνο με μία Γουμένισσα ή με ένα Syrah
Την πιατέλα ελληνικών τυριών με μία βαρελάτη Σαντορίνη ή ένα βαρελάτο Chardonnay
Την πιατέλα αλλαντικών με ένα φρουτώδες Αγιωργίτικο Νεμέας
Τον χριστουγεννιάτικο μπακλαβά με ένα Vinsanto ή ένα Μοσχάτο Ρίου Πατρών
Tα μελομακάρονα με το μοναδικό Μελιτόκρασο
Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με ένα γλυκό αφρώδες κρασί