Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα άγρια αποξηραμένα μανιτάρια;
Η υπέροχη γεύση και τα συναρπαστικά γήινα αρώματα των ελληνικών αποξηραμένων μανιταριών χαρίζουν ξεχωριστό χαρακτήρα ακόμα και σε ένα απλό πιάτο.
Για να τα χρησιμοποιήσετε, τοποθετήστε την ποσότητα που χρειάζεστε σε ένα βαθύ μπωλ με χλιαρό νερό για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα στραγγίζετε καλά και τα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας όπως ακριβώς και τα φρέσκα.
Σωταρισμένα σε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και σβησμένα με λευκό κρασί, είναι τέλεια για να προστεθούν σε:
- Σαλάτες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- Σάντουϊτς, μπρουσκέτες και burgers
- Τραχανά
- Σούπες βελουτέ
- Ζυμαρικά και ριζότο
- Ομελέτες, πίτσα και πίτες
- Σαν γαρνιτούρα σε πιάτα με κρέας
Επίσης συναρπαστικά είναι σαν μεζές για κρασί, μπύρα ή τσίπουρο.
(Visited 1.814 times, 1 visits today)