Πέτουρα, το παραδοσιακό ζυμαρικό της Μακεδονίας
Τα πέτουρα είναι παραδοσιακά ζυμαρικά της Μακεδονίας.
Φτιάχνονται ως εξής: Πρώτα ανοίγεται το φύλλο της ζύμης και όσο είναι ακόμα νωπό, κόβεται σε φαρδιές λωρίδες, που απλώνονται για να στεγνώσουν.
Τα πέτουρα είναι αρκετά φαρδιά και έτσι συγκρατούν μεγάλη ποσότητα σάλτσας πάνω τους. Συνδυάζονται τέλεια με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, μοσχάρι κοκκινιστό, κόκκορα κρασάτο, κοτόπουλο μπραιζέ. Επίσης είναι θαυμάσια με άγρια μανιτάρια, με λουκάνικο και πιπεριές, με σωτέ λαχανικά εποχής.
(Visited 1.875 times, 1 visits today)