Το μυστικό για φρέσκες και λαμπερές φράουλες στην τάρτα
Η εποχή της υπαίθριας φράουλας έφθασε και είναι στα καλύτερά της.
Συνήθως φτιάχνουμε απίθανες τάρτες με φράουλες. Για να διατηρηθούν φρέσκες, λαμπερές και να μην λιώσουν, έχουν το μυστικό τους.
Το ίδιο ισχύει και για όλα τα φρούτα εκτός από το ακτινίδιο και την παπάγια.
Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε ένα ζελέ επικάλυψης και να περάσουμε ή να βουτήξουμε τις φραουλίτσες μας σε αυτό. Σας δίνουμε την συνταγή που είναι ίδια για όλα τα φρούτα.
Για 500 γρ. φράουλες φρέσκιες, κομμένες στη μέση ή σε φέτες θα χρειαστούμε:
Για το ζελέ επικάλυψης
4 φύλλα ζελατίνας (1,6 γρ. το καθένα)
200ml. νερό εμφιαλωμένο
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Πως φτιάχνουμε το ζελέ
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη γλυκόζη ανακατεύοντας, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε τις φράουλες με το ζελέ με ένα πινέλο ή με μια λαβίδα τις βουτάμε στο ζελέ.
Έτσι οι φράουλες θα γυαλίσουν και θα διατηρηθούν περισσότερο.