Πως η καρυδόπιτα θα αποκτήσει «καλοκαιρινό» look και δροσερή γεύση…
Η καρυδόπιτα είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό με γεύση βουνίσια και μάλλον χειμωνιάτικη.
Το καλοκαίρι όμως μπορεί με το ανάλογο σερβίρισμα να αποκτήσει μια δροσερή καλοκαιρινή παρουσία.
Διαλέγουμε στρογγυλό ταψί να ψήσουμε τη καρυδόπιτα, φτιάχνουμε πιο ελαφρύ το σιρόπι και αφού την βγάλουμε από το ταψί, την σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας σε κάθε τρίγωνο κομμάτι μια μπάλα παγωτό. Μπορούμε να επιλέξουμε παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή ακόμα και σοκολάτα. Αποφεύγουμε τα παγωτά ξηρών καρπών ή τα φρουτένια. Την πασπαλίσουμε με μπόλικο καρύδι και την σερβίρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα σαν τούρτα.
Μοιάζει με τούρτα είναι ιδιαίτερα νόστιμη και ελαφριά. Η γεύση και η εμφάνιση ενθουσιάζουν.
(Visited 364 times, 1 visits today)