Η χρήση της ξηρής μαγιάς
Εάν χρησιμοποιείτε ξηρή μαγιά για την παρασκευή ζυμών, είναι σημαντικό να γνωρίζεται μερικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της.
Η σωστή θερμοκρασία νερού για να διαλύσουμε την ξερή μαγιά είναι 41°-46°C . Εφόσον έχουμε ήδη αναμείξει την ξερή μαγιά με άλλα συστατικά (όπως για παράδειγμα αλεύρι), τότε η ιδανική θερμοκρασία του νερού είναι 49°-55°C.
Λίγη ζάχαρη θα βοηθήσει τη μαγιά να δράσει πιο γρήγορα, αντίθετα από το αλάτι που θα την επιβραδύνει, ενώ σε μεγάλη ποσότητα ενδέχεται και να καταστρέψει τις ιδιότητες της.
(Visited 1.044 times, 1 visits today)