Ποια είναι η πλουσιότερη πηγή σιδήρου για τον ανθρώπινο οργανισμό;
Το μοσχαρίσιο κρέας είναι η πλουσιότερη πηγή σιδήρου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου συνδυάζουμε το μοσχαρίσιο κρέας με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως μπρόκολο, λάχανο, σπανάκι, ντομάτες, πιπεριές, εσπεριδοειδή.
Επιπλέον, δεν ξεχνάμε να συνοδεύουμε το κρέας με πράσινα φυλλώδη λαχανικά εποχής. Το φυλλικό οξύ που περιέχουν ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση του σιδήρου του κρέατος από τον ανθρώπινο οργανισμό.
(Visited 147 times, 1 visits today)