6 λόγοι για να εντάξεις το μέλι στην καθημερινή σου διατροφή
Έχουμε πολλά κίνητρα να εντάξουμε το μέλι στην καθημερινή μας διατροφή, γιατί σε αντίθεση με τη ζάχαρη, το μέλι:
- Περιέχει απλά ζάχαρα, που απορροφούνται γρηγορότερα από τον οργανισμό μας. Ως μονοσακχαρίτης το μέλι είναι η πιο απλή μορφή ζάχαρης, που δεν μπορεί να διασπαστεί περισσότερο. Περνάει δηλαδή στην κυκλοφορία του αίματος απ’ ευθείας από το λεπτό έντερο. Έτσι δεν προκαλεί ερεθισμό στο πεπτικό μας σύστημα.
- Είναι ανεπεξέργαστο φυσικό προϊόν.
- Περιέχει βιταμίνες, οργανικά οξέα, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.
- Δεν προκαλεί γλυκοζυλίωση (το φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης προκαλείται από την υπερκατανάλωση ζάχαρης και πρόκειται για έναν ενδογενή μηχανισμό γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού).
- Έχει εντονότερη γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη, άρα δεν χρειάζεται να φάμε πολύ.
- Παχαίνει λιγότερο από τη ζάχαρη, όχι γιατί δεν έχει θερμίδες, αλλά γιατί τρώμε λιγότερο.
(Visited 690 times, 1 visits today)