fbpx
1 0
Φάβα Φενεού με Λεμόνι & Κρεμμύδι

Φάβα Φενεού με Λεμόνι & Κρεμμύδι

akros food

Χαρακτηριστικά:
  • Χορτοφαγική

Η γήινη γεύση της φάβας από το οροπέδιο του Φενεού αποκτά σπιρτάδα από το λεμόνι και το κρεμμύδι.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Δικότυλον Φάβα Φενεού ΠΓΕ 500g – Φενέα Γη
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet
Sotirali BIO Blend – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αθηνολιά Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης ΒΙΟ 750ml – Sotirale Family

Tips

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος μαϊντανό, λίγο κρεμμύδι ή κάπαρη.

Συνοδευτικό ποτό

Ένα ποτηράκι Παραδοσιακό Ούζο Μυτιλήνης Ούζο Lesvos 700ml – Ποτοποιΐα ΕΠΟΜ ταιριάζει υπέροχα με αυτό τον μεζέ.

(Visited 7.451 times, 1 visits today)
Βήμα 1
40 λ.
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη φάβα για 40 λεπτά, προσέχοντας μη χυθεί το νερό, και ανά διαστήματα ξαφρίζουμε. Μόλις βράσει η φάβα, τη σουρώνουμε.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μούλτι βάζουμε τη μισή φάβα, τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.

προηγούμενο
Υγιεινό Burger με Φασόλια Φενεού
επόμενο
Γίγαντες Φενεού στο φούρνο με λουκάνικο & πορτοκάλι
  • 7.451 Προβολές
  • Μερίδες 8
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500 γρ. Φάβα Φενεού
3 τεμ. ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμ. σκόρδα ψιλοκομμένα
3 κούπες ζεστό νερό
1-2 λεμόνια χυμός
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
προηγούμενο
Υγιεινό Burger με Φασόλια Φενεού
επόμενο
Γίγαντες Φενεού στο φούρνο με λουκάνικο & πορτοκάλι