Φάβα Φενεού με Λεμόνι & Κρεμμύδι
akros food
Η γήινη γεύση της φάβας από το οροπέδιο του Φενεού αποκτά σπιρτάδα από το λεμόνι και το κρεμμύδι.
Συστατικά
-
500 γρ. Φάβα Φενεού
-
3 τεμ. ξερά κρεμμύδιαψιλοκομμένα
-
2 τεμ. σκόρδαψιλοκομμένα
-
3 κούπες ζεστό νερό
-
1-2 λεμόνιαχυμός
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Δικότυλον Φάβα Φενεού ΠΓΕ 500g – Φενέα Γη
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet
Sotirali BIO Blend – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αθηνολιά Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης ΒΙΟ 750ml – Sotirale Family
Tips
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος μαϊντανό, λίγο κρεμμύδι ή κάπαρη.
Συνοδευτικό ποτό
Ένα ποτηράκι Παραδοσιακό Ούζο Μυτιλήνης Ούζο Lesvos 700ml – Ποτοποιΐα ΕΠΟΜ ταιριάζει υπέροχα με αυτό τον μεζέ.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη φάβα για 40 λεπτά, προσέχοντας μη χυθεί το νερό, και ανά διαστήματα ξαφρίζουμε. Μόλις βράσει η φάβα, τη σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μούλτι βάζουμε τη μισή φάβα, τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.
Συστατικά
500 γρ. Φάβα Φενεού | |
3 τεμ. ξερά κρεμμύδια | |
2 τεμ. σκόρδα | |
3 κούπες ζεστό νερό | |
1-2 λεμόνια | |
1/2 κούπα ελαιόλαδο | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |