fbpx
0 0
Κέικ με Μέλι & Καρύδια

Κέικ με Μέλι & Καρύδια

Μελίγυρις

Το θυμαρίσιο μέλι και τα καρύδια κάνουν αυτό το κέικ να ξεχωρίζει!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Μέλι Κρήτης με Άγριο Θυμάρι – Μελίγυρις
Καρύδι – Υγαία
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη – Βιοβλαστός

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα ελαφρύ λικέρ με μελένιο χρώμα και μεθυστικό άρωμα, όπως το Μελιτόκρασο 250ml – Sotirale Family, θα ταιριάξει υπέροχα με το αφράτο κέικ μας.

(Visited 7.396 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το baking powder.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα, το μέλι και το γάλα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών.

προηγούμενο
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Σταφίδες
Πέστο αποξηραμένων μανιταριών για ζυμαρικά
επόμενο
Πέστο Αποξηραμένων Μανιταριών για Ζυμαρικά
  • 7.396 Προβολές
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

500γρ. αλεύρι φαρίνα
300γρ. θυμαρίσιο μέλι
200γρ. βούτυρο αγελαδινό
100γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
80γρ. ζάχαρη
4 αυγά φρέσκα
1 ποτήρι γάλα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
3 κ.γ. baking powder
προηγούμενο
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Σταφίδες
Πέστο αποξηραμένων μανιταριών για ζυμαρικά
επόμενο
Πέστο Αποξηραμένων Μανιταριών για Ζυμαρικά